Užtepėlė su grybais ir saulėje džiovintai pomidorais

   Pastaruoju metu mano mityboje įvyko esminis lūžis. Nežinau, kas dėl to kaltas: tinklaraščio rašymas, amžius ar metų laikas, bet mano maisto racionas per paskutinius porą mėnesių ženkliai pasikeitė. Pirmiausia pastebėjau, kad kuo toliau tuo labiau linkstu prie žalios mitybos, pradėjau domėtis vegetarizmu ir patiekalais, ruoštais be miltų ir cukraus. Pabandžiau tai vieną, tai kitą receptuką ir jie tikrai man patiko. Miltų ir cukraus iš savo raciono dar neišbraukiau, bet šiandien jie sudaro bene dvigubai mažesnę dalį, nei lapkritį. Visai neseniai, kažkaip netyčia į mano rankas patekdavo vienas kitas produktų, kuriuos dažniausiai pirkau parduotuvėje, bet niekad nesusimąsčiau, kad visai nesunkiai galėčiau pasigaminti pati, receptai. Pavyzdžiui, žinojote, kad pasigaminti litrą naminio jogurto užtenka litro pieno ir mažo indelio natūralaus jogurto, o saldaus pieno sūriui panyrui to paties pieno ir citrinos sulčių. Patikėkit, tai visai nesudėtinga ir neatima daug laiko. Skonis tikrai geresnis, o žinojimas ką valgote šiais nitratų ir glitomatų laikais yra vertybė. Aš pati jau išbandžiau, o receptus netrukus pamatysite "Gerame apetite".

  Na o kol kas siūlau pasimėgauti taip pat naminiu produktu- grybų užtepėle. Kuri skaniausia, užtepta ant naminės duonos.

Beje negaliu nepasigirti, kad šios nuotraukos darytos su naujuoju fotoaparatu. Nors jo dar gerai neįvaldžiau, bet manau, kad skirtumas jau dabar akivaizdus. :)  




Reikia:
  • pora saujų graikinių riešutų (tinka ir lazdyno)
  • 500g grybų (tinka pievagrybiai, sūdyti)
  • saujos saulėje džiovintų pomidorų
  • raudonojo svogūno
  • 3 valgomųjų šaukštų sviesto
  • druskos pipirų
Grybus susmulkinti. Jei naudojate sūdytus prie tai gerai nuvirinkite ir neplaukite. Į įkaitintą keptuvę dėti susmulkintus svogūnus pakepinti, tada sudėti grybus ir stambiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus. Viską kepinti ant nedidelės ugnies, kol skystis išgaruos. Pabarstyti prieskoniais. Sudėti į elektrinę trintuvę kartu su riešutais ir sutrinti iki vientisos masės. Jei trūks, pagardinti prieskoniais.


Skanaus!




Komentarai

  1. OOo nuotraukos tikrai labai gražios:))
    Beje, labai smalsu, kokiu fotoaparatu dabar fotografuoji?:)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Ineta, malonu girdėti. Fotoaparatas, Sony NEX-5, kaip pradedančiajai labai geras. Tik objektyvas kol kas nekoks...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikinimai, gavus naują fotoaparatą ir sėkmės jį "jaukinant" :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skamba skaniai. Būtinai išdabdysim. Aš panašią gaminu tik iš kepintų česnakų ir saulėje džiovintų pomidorų su gumulėliu kreminio sūrio. O naminė duona tiesiog būtina :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Asta, taviškis variantas ne ką prasčiau skamba. Iš tikrųjų gera idėja panaudoti kreminį sūrį, nes man trūko riebaliuko, bet svieto nenorėjau, tad kreminis sūris būtų tikęs. Kitą kart būtinai išbandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Yum. Nice work. Are those four leaf clovers?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka