Orkaitėje keptos cukinijos su parmesan sūriu
Nerašiau velniškai ilgai ir be galo keista vėl pradėti.
Per pastaruosius penkerius metus gyvenime pasikeitė daugybė dalykų, santykis su virtuve ir maistu ne išimtis. Daug keliavau, keičiau butus, orkaites, miestus, išbandžiau daugybę dalykų, tačiau vienas principas mane lydėjo visada: kad ir kur bebučiau, kad ir ką užsisakyčiau ar gaminčiau visada labai stengdavausi, kad dienos mitybos pagrindą sudarytų daržovės. Tad nuo šiol ir "Gerame apetite" dominuos patiekalai, kurių pagrindas- daržovės.
Šį kartą cukinijos apkeptos parmesan sūriu.
Reikės
Per pastaruosius penkerius metus gyvenime pasikeitė daugybė dalykų, santykis su virtuve ir maistu ne išimtis. Daug keliavau, keičiau butus, orkaites, miestus, išbandžiau daugybę dalykų, tačiau vienas principas mane lydėjo visada: kad ir kur bebučiau, kad ir ką užsisakyčiau ar gaminčiau visada labai stengdavausi, kad dienos mitybos pagrindą sudarytų daržovės. Tad nuo šiol ir "Gerame apetite" dominuos patiekalai, kurių pagrindas- daržovės.
Šį kartą cukinijos apkeptos parmesan sūriu.
Reikės
- Cukinijos
- Saujos parmesano sūrio
- 2 česnakų galvų
- Poros šaukštų alyvuogių aliejaus
- Raudonėlių
- Čiobrelių
- Druskos
Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, ištrinti su sutrintais česnakais, priekoniais ir aliejumi. Sudėjus į kepimo indą keptį 10 minučių, 200 laipsniu temperatūroje, apibarstyti parmesano sūriu ir kepti dar 5 minutes.
*papildomai naudojau pievagrybius, juos dėti į orkaitę kart su cikinijomis.
Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)
AtsakytiPanaikinti