Jogurtiniai vyšnių ledai

  Vasara, ko gero, yra pats prasčiausias laikas rimtiems kulinariniams bandymams. Todėl, kad viskas jau be papildomų pastangų yra skanu. Iš tikrųjų, kaip dar galima patobulinti ką tik iš daržo nuskintą agurką su šaukšteliu medaus, o ko trūksta žaliam žirneliui ir ar gali būti kas nors skaniau už saldžią, gaivią avietę. Pavyzdžiui šviežių jaunų šparaginių pupelių nesinori užgožti įvairiais prieskoniais, nes vos apvirtos, šiek tiek apkeptos ir paskanintos druska ir pipirais jos yra tobulos, panašiai ir su bulvėmis, kopūstais ir kitomis daržo gerybėmis. Tad vasarą mažai laiko leidžiu virtuvėje, na nebent pasigaminu ledus...


Neesu prekybininkė, bet garantuoju, kad liepą ledų parduodama daugiausia. Pati jų šiemet pirkau gal vieną porciją...  Taip, ledai tikrai nėra mano mėgstamiausias skanumynas ir vasarą labiau pripažįstu agurką su medumi, užtat nutariau karštą vasaros dieną namiškius palepinti šiuo lengvu ir nekaloringu desertu. Rezultatas tikrai nudžiugino: ledai ne per saldūs ir ne per riebūs, karštą liepos popietę, buvo pats tas.



Reikia:
  • 500 g vyšnių (šviežių ar šaldytų)
  • 500 g natūralaus jogurto
  • 6 šaukštas medaus ar cukraus (arba pagal skonį)
Jogurtą sumaišyti su medumi ar cukrumi. Vyšnias sutrinti maistu smulkintuvu. Viską sumaišyti ir dėti į šaldytuvą 1 valandai. Tada ištraukti ir išmaišyti (taip kad kraštai nebūtų prišalę) po valandos procedūrą kartoti. Taip ledus kas valandą pamaišyti 3-4 kartus. Po poros valandų jau galima valgyti prieš tai ledus kelias minutes palikus kambario temperatūroje.


Skanaus ir neperkaiskit!

Komentarai

  1. Mėgstu tokius. Pati neseniai gaminausi jogurtinius ledus su uogytėm - labai lengva ir skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, tikrai labai lengvi ledai, neapsunkina organizmo kaip plombyras. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mėgstu jogurtinius ledus - pamenu kažkada būdavo tokie baltam popierėly su žalia ir geltona spalva. Be galo skanūs, rūgštoki. Išvis - mėgstu labiau rūgštelėjusius desertus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir aš panašiomis proporcijomis gaminu su mėlynėmis, avietėmis, su vyšniomis turėtų būti labai geri.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Indre, žinok, nepamenu tokių ledų. Aš jei perku tai Nykštuką ar Smilgą. Bet šitie naminiai skanesni. Ir sveikesni :)

    Rennie, iš tikrųjų kiekių nelabai žiūrėjau, iš akies gaminau. O jogurtiniai ledai su avietėm mano netolimuose planuose :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka