Ryžių karis
Va taip šauniai aš mokausi rytdienos Maironio interpretacijai. Iš tikrųjų, tai nelabai ką tokiems rašiniams pasimokysi, bet pasiskaitinėti būtų ne prošal. Tačiau labai jau niežti nagučius, įdėti receptą, kurį išbandžiau šį savaitgalį. Tikras gėris mano vegetariškam (beveik) skrandžiui. O ir skurtas specialiai šiam metų laikui, kai už lango šalta ir norisi ko nors aštresnio, sotesnio ir šiltesnio, bet tuo pačiu į širdį beldžiasi pavasaris, o mes įšsiilgę, spalvų ir daržovių.
Reikia:
Keptuvėje pakepinti svogūną (jei nenorite naudoti šaldytų daržovių, galite kartu pakepinti tarkuotas morkas, vištienos krutinėlę), kol suminkštės, sudėti nuplautus ryžius, kari ir viską užpilti vandeniu ar sultinio. keptuvę uždengti ir palikti 10min.kaitinant ant silpnos ugnies. Tada sudėti daržoves ir kaitinti dar 5-10min, kol daržovės ir ryžiais taps minkšti. Jei reikia papildomai pasiskaninti kariu, druska ir pipirais.
English version
Curry Rice
Reikia:
- stiklinės basmatti ryžių
- dviejų stiklinių vandens ar sultinio
- svogūno, smulkiai supjaustyto
- šaukšto alyvuogių aliejaus
- mėgstamų šaldytų daržovių
- šauktelio kario
- druskos, pipirų
Keptuvėje pakepinti svogūną (jei nenorite naudoti šaldytų daržovių, galite kartu pakepinti tarkuotas morkas, vištienos krutinėlę), kol suminkštės, sudėti nuplautus ryžius, kari ir viską užpilti vandeniu ar sultinio. keptuvę uždengti ir palikti 10min.kaitinant ant silpnos ugnies. Tada sudėti daržoves ir kaitinti dar 5-10min, kol daržovės ir ryžiais taps minkšti. Jei reikia papildomai pasiskaninti kariu, druska ir pipirais.
English version
Curry Rice
- 1 cup uncooked basmati rice
- 2 cups water or bullion
- 1 onion - chopped
- 1tbsp. olive oil
- frozen vegetables
- 1tsp curry powder
- salt, pepper
Labai skaniai atrodo, labai :) Pakvipo tookia šiluma..
AtsakytiPanaikintiO Maironis tai baika, nėr ką mokytis, čia tas pats, kas Salomėją interpretuot - nieks tarp eilučių nepaslėpta paprastai, pakanka biografijos faktus žinot ir meilę tėvynei omeny turėt :))
Neatsisakyčiau to dubenėlio :)
AtsakytiPanaikintiAš irgi, kai man wordpress'as kvailiot pabaigs, įkelsiu recepčioką, labai tinkamą vegetariškam skrandžiui (bent jau mano, ne vegetarės, akimis) :)
Jurgita, ačiū.
AtsakytiPanaikintiO Maironis, jau parašius interpretaciją man irgi nebe toks baisus atrodo, ačiū, kad nuraminai.
Asta, mielai pavaišinčiau, jei tik galėčiau. labai laukiu Tavo receptuko :)
AtsakytiPanaikintiMan ramybės šiom dienom Dostojevskis neduoda, bet atrieda atidunda ir Maironis...
AtsakytiPanaikintiO jei apie receptą, tai mano visiškai vegetariškam skrandžiui pats tas!
O kadangi sergu, tai ryt česnako gerą šaukštą dar įdėsiu ir skanausiu:))
Ačiū, gražu:)
Kotryna, žinok, mane irgi, kuris laikas Dostojevskis kankina. Visą mėnesį "Nusikaltimo ir bausmės" negaliu perskaityti. Bet panašu, kad po truputi prisijaukinu jį.
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad receptas patiko. Greičiau sveik, bendravarde. :)