Obuolių pyragas. Be miltų, kiaušinių, cukraus ir pieno produktų
Šiandieniniame pasaulyje žmonėms vis sunkiau rasti sutarimą. Vieni palaiko liberalus, kiti vadovaujasi konservatorių ideologija, vieniems visai nerūpi apranga ir jie dienų dienas gali dėvėti džinsus ir marškinėlius, tuo tarpu kiti stengiasi būti pasitempę. Panašu, kad rasti tą stebuklingą aukso viduriuką neįmanoma. Tačiau yra vienas dalykas su kuriuo sutiks visi: žmonės mėgsta maistą.
Taip taip, supratote teisingai ir net nemėginkite prieštarauti. Žmonės, kad ir kokie skirtingi bebūtų, valgo. Valgau ir aš, ir tu, ir mokslininkai, ir manekenės, ir ponia Prezidentė. Dabar ir prieš tūkstantį metų. Net ir nevalgiukai, paklausti, ką mėgsta, atranda vieną kitą produktą. O tai jau irgi maistas.
Mums patinka maistą matyti, ragauti, uostyti, juo mėgautis, dėti jį burną. Mes jį mėgstam netgi taip, kad tarp pusryčių pietų ir vakarienės dar valgom užkandžius, desertus ir geriam skanius gėrimus. Maistas tapo kultūros dalimi, savotiška bendravimo forma. Ir žinoma, be jo mes neišgyventume. Tad gal būt galima daryti išbadą, kad mes gimę, kad valgytume?
Mano pačios požiūris į maistą pradėjus rašyti tinklaraštį labai pasikeitė ir tapo dar artimesnis. Man pasidarė labai svarbu žinoti, ką dedu į burną. Pradėjau pastebėti ką ir kaip žmonės valgo. Tad šį kartą labai žalias/raw receptas mano virtuvėje. Sukurtas žaliavalgiams, bet tinkantis visiems, pavargusiems nuo miltų, cukraus ir kiaušinių pyraguose. Ir nebijantiems eksperimentuoti.
Pati pradėjusi daryti šį žalią desertą didelių vilčių nedėjau ir nemaniau, kad bus kažkas tokio, tačiau pyragas, pranoko mano lūkesčius, ir drąsiai galiu vadinti jį tobulu. Tokio skanaus,sveiko ir teisingo dar neesu valgiusi ir gaminusi.
Reikia:
Pagrindui elektriniame kombaine iki sviesto komsistencijos masės susmulkinti žiemės riešutus. Tada iki stambių granulių susmulkinti migdolus ir sumaišyti su smulkintomis datulėmis ir žemės riešutų sviestu. Indą iškloti maistine plevele ar kepimo popieriumi. Dėti masę ir gerai supresuoti.
Obuolius sutrinti elektriniame kombaine ar blenderiu . Masę dėti ant pagrindo ir kelioms valandoms palikti šaldytuve.
Gero apetito
Adaptuota pagal: delfi
Taip taip, supratote teisingai ir net nemėginkite prieštarauti. Žmonės, kad ir kokie skirtingi bebūtų, valgo. Valgau ir aš, ir tu, ir mokslininkai, ir manekenės, ir ponia Prezidentė. Dabar ir prieš tūkstantį metų. Net ir nevalgiukai, paklausti, ką mėgsta, atranda vieną kitą produktą. O tai jau irgi maistas.
Mums patinka maistą matyti, ragauti, uostyti, juo mėgautis, dėti jį burną. Mes jį mėgstam netgi taip, kad tarp pusryčių pietų ir vakarienės dar valgom užkandžius, desertus ir geriam skanius gėrimus. Maistas tapo kultūros dalimi, savotiška bendravimo forma. Ir žinoma, be jo mes neišgyventume. Tad gal būt galima daryti išbadą, kad mes gimę, kad valgytume?
Mano pačios požiūris į maistą pradėjus rašyti tinklaraštį labai pasikeitė ir tapo dar artimesnis. Man pasidarė labai svarbu žinoti, ką dedu į burną. Pradėjau pastebėti ką ir kaip žmonės valgo. Tad šį kartą labai žalias/raw receptas mano virtuvėje. Sukurtas žaliavalgiams, bet tinkantis visiems, pavargusiems nuo miltų, cukraus ir kiaušinių pyraguose. Ir nebijantiems eksperimentuoti.
Pati pradėjusi daryti šį žalią desertą didelių vilčių nedėjau ir nemaniau, kad bus kažkas tokio, tačiau pyragas, pranoko mano lūkesčius, ir drąsiai galiu vadinti jį tobulu. Tokio skanaus,sveiko ir teisingo dar neesu valgiusi ir gaminusi.
Reikia:
- 500g obuolių, supjaustytų kubeliais
- Poros stiklinių migdolų, nuluptomis odelėmis*
- Stiklinė gliaudytų žemės riešutų
- stiklinės mirkytų datulių
- 1 citrinos sulčių
- 1 apelsino sulčių
- šaukštelio cinamono
- saujos migdolų plokštelių papuošimui
Pagrindui elektriniame kombaine iki sviesto komsistencijos masės susmulkinti žiemės riešutus. Tada iki stambių granulių susmulkinti migdolus ir sumaišyti su smulkintomis datulėmis ir žemės riešutų sviestu. Indą iškloti maistine plevele ar kepimo popieriumi. Dėti masę ir gerai supresuoti.
Obuolius sutrinti elektriniame kombaine ar blenderiu . Masę dėti ant pagrindo ir kelioms valandoms palikti šaldytuve.
Gero apetito
Adaptuota pagal: delfi
Hm, ir kaip skonis? Jaučiu labai riešutiškas :)
AtsakytiPanaikintiAš kartais "palemgvinu" kepinius - riebalų dalį keičiu, tarkim, jogurtu, o kiaušinius - vaisių piurė. Bet visiškai raw pyrago dar nesu valgiusi ;)
Juliana, skonis tikrai riešutiškas. Bent jau man labai patiko. Negaliu sakyti, kad skanesnis už, pavyzdžiui, sūrio pyragą, ar Napoleoną. Skonis toks kitoks. Šiaip pyragą tikrai rekomenduoju išbandyti, vienintelis minusas, kad kaina palyginti nemaža. :)
AtsakytiPanaikintidabar labai noriu isbandyti, o gal nieko butu jeigu vietoj tu riesutu sviesto tiesiog jogurto kokio ideciau ? ir dar turiu galbut kvaila klausima, kadangi visai nenusimanau tokiuose dalykuose, datuliu dziovintu reikia ar paprastu? :D
AtsakytiPanaikintisiaip labai dziaugiuosi kad radau jusu bloga, tikrai apsilankysiu dazniau :)
Sumaišyti su riešutų sviestu..tai aš supratau, jog čia sumaišyti reikia su tais smulkintais iki sviesto konsistencijos žemės riešutais?
AtsakytiPanaikintiAr tinka džiovintos datulės?
AtsakytiPanaikintiObuolius su sultimis blenderiuoti?
AtsakytiPanaikinti