Naminė latte

     Niekada nemaniau, kad teks ištarti šiuos žodžius, bet taip – aš esu priklausoma. Turiu ne vieną, o net kelias priklausomybes, nuo kurių man niekaip nepavyksta išsivaduoti. Ko gero didžiausia jų – kompiuteris. Prieš porą metų, kai prie šios pilkos dėžutės praleisdavau mažiau nei valandą ir niekaip nesuprasdavai ką ten taip ilgai galima veikti, šiek tiek niekinamai žiūrėdavau į žmones, kurie internete sėdėdavo paromis! O dabar tenka pripažinti, internetas man tapo daug artimesnis. Čia ne tik skaitau naujienas, bendrauju su draugais, laikinu nuotraukas Čia puse mano gyvenimo. Rimtai, sakau ir pačiai tie skamba baisiai. Juk čia ir mano blog’as ir mano idėjų šaltinis, ne gana to neseniai atradau daug interjero, drabužių dizaino, fotografijos ir pan. tinklaraščių, kuriuos man taip taip būtinai reikia paskaityti. Dar daugiau, čia visi filmai ir serialai, ir laidos, kurių nespėjau pažiūrėti. Čia skelbiama apie konkursus, kuriuose galbūt norėčiau sudalyvauti, čia verda mano gyvenimas. 
  Ir nepaisant to, kad kalbu gana pozityvia gaidele, man kartais pasidaro baisu, kad virtualus pasaulis gali mane praryti, kad galbūt per mažai laiko skiriu realybei ir čia ir dabar.Turbūt man reiktų pradėti atsirinkti, ko iš tikrųjų noriu, nes visko perskaityti/pakomentuoti/pažiūrėti vistiek nespėsiu.
   Dar viena mano priklausomybė – kava. Ir nors išgeriu tik vieną, na gerai kartais du puodelius per dieną, vistiek tai priklausomybė, nes be jos negalėčiau. Klausimas, ar norėčiau? Turbūt ne. Ir man nerūpi, ką sako skeptikai, prisiskaitę straipsnių apie galimą kavos žalą inkstams, kepenims ir neuromans.  Myliu kavą ir niekada jos neišduosiu.



Ir dar labai myliu latte kavą, kurią nesunkai galiu pasigaminti namų sąlygomis. Tereikia šilto pieno, juodos kavos ir plakiklio. Esu išbandžiusi specialų pieno plakiklį (elektros technikos parduotuvėje jo kaina apie 15Lt), bet labiau patiko paprastas elektrinis plakiklis, skirtas kiaušiniams plakti. Espresso kavą, darau specialiu espresso kavinuku, bet jei jo neturite tiks ir įprastai paruoša kava, prieš tai nukošus nuosėdas reikia pilti plona srovele. Pieną geriausia naudoti 3,5% riebumo.
  • 3 dalių 3,5% riebumo pieno
  • 1 dalies karštos espresso kavos
 Pieną pakaitinti iki maždaug 65 C temperatūros (pienas turi būti karštas, bet dar neužviręs). Supilti į indą, ilgomis sienomis ir plakti kiek manoma aukštesniu rėžimu apie dvi minutes. Tada šaukšto pagalba putas sudėti stiklinę. Palengva pilti espresso kavą, po kelių sekundžių ji gražiais susisluoksniuoja.

Homade latte 
English version
2/3 cup of 3,5% milk
1/3 cup hot espresso coffee

Heat milk till about 65C.(Milk has to be hot, but not bouil). Put milk into a blender and blend until it gets nice and frothy, like a latte, it takes about 2 minutes. Pour the contents of the blender into a large coffee mug. Add the hot coffee.

Komentarai

  1. O taip, latte yra kažkas tokio. Neatsibostančio ir visada suteikiančio malonumo...

    Gaila, neturiu kavos aparato Espreso kavai gautii.. O kavinukas apie kurį kalbi, gal toks metalinis, padalintas į dvi dalis, lyg vienas ant kito sudėti du arbatinukai?
    Nes laabai noriu tikros espreso namuose:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kotryna, šitas (http://www.senukai.lt/out/1/html/0/dyn_images/z1/00005096513750965137_z1.jpg) tikrai geras daiktas, tik tiek, kad plovimas jo nelabai patogus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taaaaaip, kava yra gėris:)) Myliu ir aš ją:) Reiks išmėgint tavo variantą kaip plakti pieną, nes turiu tą spec prietaisiuką pienui plakti, bet man kažko jis nei biškio nepadaro putos...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš labai atsiprašau, bet.. Espresso, ne ekspreso :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Plakiau visokiausiais būdais, bet man vistiek putos neišsilaiko. Tiksliau, vos įpilu karštą kavą, jos kaipmat ištirpsta. Tad nesiparinu ir pilu neplaktą pieną tiesiai į kavą. Et, tokia ten ir gurmanė iš manęs ;D
    O pas Tave dar ir susisluoksniavo taip gražiai...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ineta, žinok, aš pati gailiuosi, kad pirkau, man daug geriau su paprastu blenderio plakikliu plakasi, per pora minučių standi putelė gaunasi.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Auguste, ups, ačiū už pastabą, klaida ištaisyta :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Juliana, keista, kad nesigauna. Man ir pačiai ne iš karto pavyko, bet ilgainiui išsitreniravau. Ar bandei su 3,5% ar su 2% riebumo pienu? Žinok labai skiriasi, su liesesniu man taip gerai nesigauna. Be to svarbu pieno neperkaitinti.
    Pati nebandžiau bet sako yra toks būdas, pirmiausia pieną suplakant (šaltas geriau plakasi) ir tada dedant į mikrobandę pašildyti. Gal taip pavyktu? Sėmės, nepasiduok :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Su 2% bandžiau, 3,5 neperku niekad. Bet jei sakai, kad skiriasi, reiks išbandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Žinok, 3,5 aš irgi nelabai kur naudoju, užtat latte, toks geriausiai tinka. Nemeluoju. Būtinai išbandyk.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka