Veganiška granola

  Perskaitę šio patiekalo pavadinimą tik nepagalvokite, kad tapau vegane. Tikrai ne. Ir greičiausiai (niekada nesakau niekada) artimiausiu metu ja netapsiu. Tačiau veganų ir vegetarų valgymo filosofija man visada buvo prie širdies. Na gerai, galbūt nevalgydami mėsos jie ir negauna visų reikalingų aminorūgščių, tačiau tai, kad vartoja mažai termiškai apdorotą maistą, daug kruopų ir daržovių, yra sektinas pavyzdys. Pati mėsos neatsisakyčiau dėl labai paprastos priežasties- man ji skani. Be to nevalgau jos kasdien, greičiau du tris kartus per savaitę. Panašiai ir su pienu bei kiaušiniais. Man nereikia kepsnio pietų lėkštėje ir pieno stiklinės prieš miegą, kasdien. Juk yra tiek daug kitų skanių patiekalų.

Pavyzdžiui, ši veganiška granola. Be gyvulinių riebalų, be cukraus. Viskas natūralu sveika ir su balansuota. Tinka ir su pienu, ir su varške, bei jogurtu ar sultimis. Kad dienos pradžia būtų teisinga.




Reikai:
  • 500 g avižinių dribsnių
  • 150 g migdolų
  • 30 g (mažo pakelio) migdolų plokštelių
  • 100 g kokoso drožlių
  • 100 g razinų ar kitų džiovintų uogų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai  cinamono
  • 100 ml aliejaus
  • 200 ml  medaus
 Aliejų ir medų sudėti į priekaistuvą ir ant nedidelė užgies kaitinti tol, kol medus ištirps (jei naudojate skystą medų, to daryti nereikia). Likusius produktus (išskyrus razinas) sumaišyti. Ant jų pilti medaus- aliejaus užpilą ir viską vėl gerai išmaišyti. Supilti kepimo popieriumi išklotą skardą, kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C , apie 20-30 minučių. Kas 10 minučių vis pamaišykite granolą medine mentele, kad neapskrustų. ataušinus įmaišykite razinas ar kita džiovintas uogas.

Šaltinis: žaidimų aikštelė 

Komentarai

  1. Smagu, kad išbandei :) Mes jau spėjom kitokią partiją išsikepti.

    Abejočiau ar granola veganiška, nes valgant su pienu ar jogurtu, tai bus nelabai jau veganiška. O šiaip, veganai ir medaus nevalgo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, labai ačiū už receptą ir idėją. Man ir šeimynai labai patiko (gal tik broliui smaližiui šokolado gabaliukų trūko ;D).
    O dėl veganų tai sumaišei mane šiek tiek, nežinojau, kad jie net ir medaus nevalgo. Ačiū už pastabą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kotryna, tai kad nera už ką, tikrai. Beje, čia ne pirmas granolos receptas ža :) o šokolado gabaliukus irgi galima įmaišyt ;)

    Kas liecia veganus, čia yra didžiuliai debatai, kodel jie nevalgo medaus. Vieni valgo, bet didžioji dauguma - ne. O 'be gyvulinės kilmės riebalų', tai nereiškia, kad visiškai veganiška. Vegetariška veikiau. Gyveni ir mokaisi, ar ne? :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka