Šokoladinis mascarpone tortas
Visus su praėjusiomis šventomis Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais metais! Taip jau nutiko, kad per visus Kalėdinius darbus, puošimus ir maisto gaminimus, nespėjau pasveikinti mylimų savo skaitytojų. Tad kol nevėlu sveikinu, bučiuoju ir linkiu Jums viso to, ko patys linkite sau. Su šventėm!
O mano Kalėdos, kaip visada buvo šiltos, jaukios ir skanios. Su pačiais brangiausiais žmonėmis ir gyva Kalėdų eglute. O kadangi, per Kalėdas švenčiame ir mano gimtadienį, tai ir su tortu...
Apatinis biskvitas
Reikia:
Reikia:
Mascarpone kremas:
Reikia:
Reikia:
Šonų glajus:
Reikia:
Tortas:
Apatinį biskvitą gausiai apšlakstyti drėkinamuoju skysčiu, tepti kremą, lygiai tą patį padaryti su likusiais dviem biskvitais. Viršų gražiai patepti likusiu kremu ir palikti nakčiai. (Geriausia visą tai daryti, tortą laikant formoje, su išimamais kraštais).
Kitą dieną torto kraštus aptepkite šokoladiniu glajumi. Torto viršų aš dekoravau su juoduoju šokoladu, kurį išlydžiau karšto vandens vonelėje.
Skanaus!
Viršutinio biskvito receptas yra adaptuotas pagal žurnalą "Moters savaitgalio virtuvė"
O mano Kalėdos, kaip visada buvo šiltos, jaukios ir skanios. Su pačiais brangiausiais žmonėmis ir gyva Kalėdų eglute. O kadangi, per Kalėdas švenčiame ir mano gimtadienį, tai ir su tortu...
Apatinis biskvitas
Reikia:
- 150g sviesto
- 50ml stiprios juodos kavos
- 100g miltų
- 200g cukraus
- 2 vidutiniai šaukštai kakavos miltelių
- 2 didesni kiaušiniai
- 4 šaukštai 30-35% riebumo grietinėlės
- 150g juodojo šokolado
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- Sulaužytą gabaliukais šokoladą ant mažos ugnies pastoviai maišydami ištirpinkite kartu su sviestu ir kava. Kai masė pasidarys vientisa, nukaiskite.
- Dubenyje persijokite miltus su kepimo milteliais, kakava. Suberkite cukrų ir viską išmaišykite.
- Kiaušinius išplakti su grietinėle.
- Kiaušinių masę sumaišykite su miltų mase ir supilti svieto- šokolado mišinį.
- Viską atsargiai gerai išmaišykite.
- 28cm skersmens kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite paruoštą tešlą. Šaukite į iki 160°C įkaitintą orkaitę 1,5 val.
- Atvėsintą suvynioti į keimo popierių ir padėti į šaldytuvą bent porai valandų, o geriausia per naktį.
Reikia:
- 4 kiaušinio trynių
- 4 kiaušinio baltymų
- 4 šaukštų šilto vandens
- 2 didelių šaukštų karčios kakavos
- 130g cukraus
- žiupsnelis vanilinio cukraus
- 100g miltų
- šaukštelis kepimo miltelių
- Trynius sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir vandeniu. Plakti iki grietinės tirštumo masės. (Geraisia naudojant plakiklį)
- Miltus nusijokite su kepimo milteliais ir kakava.
- Baltymus išplakite iki standžių putų.
- Pirmiausia miltų mišinį sumaišykite su trynių mase, tada atsargiai, kuo mažiau maišant, įmaišyti plaktus baltymus.
- 28cm skersmens kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite paruoštą tešlą. Šaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę 20-30 min.
- Atvėsinkite biskvitą ir perpjaukite į du papločius.
Mascarpone kremas:
Reikia:
- didelio indelio (500 g) maskarponės sūrio
- 400g riebios (plakamosios) grietinėlės
- 100 g balto šokolado
- 100 g cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- Grietinėlę suplakti.
- Mascarponės masė gerai sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, į ja įdėti plaktą grietinėlę ir viską labai gerai sumaišyti, (aš plakiai elektriniu plaktuvu) kad nesijaustų cukraus granulėlių.
- Karšto vandens vonelėje ištirpinti baltąjį šokoladą ir atsargiai jį įmaišyti į mascarpones masę.
Reikia:
- 120g stiprios juodos kavos
- šaukštelio cukraus
- kelių šaukštų romo arba brendžio
Šonų glajus:
Reikia:
- 50g kambario temperatūros sviesto
- didelio šaukšto kakavos
- 100g cukraus pudros
- pagal skonį citrinos sulčių
Tortas:
Apatinį biskvitą gausiai apšlakstyti drėkinamuoju skysčiu, tepti kremą, lygiai tą patį padaryti su likusiais dviem biskvitais. Viršų gražiai patepti likusiu kremu ir palikti nakčiai. (Geriausia visą tai daryti, tortą laikant formoje, su išimamais kraštais).
Kitą dieną torto kraštus aptepkite šokoladiniu glajumi. Torto viršų aš dekoravau su juoduoju šokoladu, kurį išlydžiau karšto vandens vonelėje.
Skanaus!
Viršutinio biskvito receptas yra adaptuotas pagal žurnalą "Moters savaitgalio virtuvė"
Sveikinimai Kalėdų ir gimtadienio proga! :) Nors ką tik papietavau, taip užsinorėjau bent gabaliuko Tavo torto... Labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiSu gimtadieniu ir kitomis šventėmis!
AtsakytiPanaikintiPatiko torto dekoravimas, man labiau patinka paprasti, negu... negu visokie mandrūs
Autorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiViktorija, ačiū už sveikinimus. O tortas tai tikrai skanus, vaišinkis :)
AtsakytiPanaikintiSeptyni virtieniai, ačiū labai :) Žinok, man kukliau dekoruoti tortai irgi labiau patinka negu visokios cukrinės rožytės ir panašiai :)
AtsakytiPanaikintiKotryna, su šventėmis, būk laiminga! O tortas reikalauja nemažai laiko, turėtų būti skanus... :)
AtsakytiPanaikintiVisai nuodėmingas )
AtsakytiPanaikintiSu praėjusiu )
Aušra, ačiū ačiū. O tortas buvo skanus, nemeluoju :)
AtsakytiPanaikintiDiana, tortas tikrai labai nuodėmingas, bet juk kartais galima... Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiNooooriu. Jau žinau kas bus desertui Naujų Metų sutikimui. Ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiSveikinu :)*
AtsakytiPanaikintiTortas tikrai labai šaunus ;)
Pončka, džiaugiuosi, kad patiko. Skanių Tau Naujųjų!
AtsakytiPanaikintiIndre, ačiū! :)
AtsakytiPanaikintiKotryna, atbėgu su sveikinimais ir aš - su Kalėdom, su artėjančiais Naujaisiais, su praėjusiu gimtadieniu! Daug daug geriausių linkėjimų ir svajonių išsipildymo :)
AtsakytiPanaikintiTortas nuostabiai atrodo! Labai jau vilioja tas gabalėlis :)
Ačiū, Asta, už sveikinimus ir gražius linkėjimus :) Vaišinkis virtualiu torto gabalėliu ;)
AtsakytiPanaikintiGražu, skanu !
AtsakytiPanaikintiHi, Kotryna!
AtsakytiPanaikintiYour mascarpone cake looks incredible! I love mascarpone!!!
Thanks to Google translator I could read your recipe and now I'll add to my favorites as soon as I do it!
Andrea, I'm so happy you like it. Good luck in the kichen!
AtsakytiPanaikinti