Šokoladinė bananų duona

  Esu beviltiška "šokoholikė". Prisipažįstu. Išbandžiau viską; visiškai atsisakiau saldumynų, nes buvau įsitikinusi, kad jie baisiai nesveika, aišku, neturiu valios, todėl ši mano "diena" po mėnesio baigėsi. Vėliau nusprendžiau, kad valgysiu tik juodąjį šokoladą, tą, kuris turi apie 80% kakavos, ir tai tik po gabalėlį per dieną, protiniam darbui palaikyti, bet ir šis mano planas neišdegė... Vėliau spjoviau į visus tuos - valgymus nevalgymus ir saldumynų neberibojau, bet tada jaučiausi kažkokia apsunkusi ir pikta. Dabar, manau, atradau pusiausvyrą. Kartą per savaitę mėgstu išsikepti naminį pyragą, neskaičiuoti jo kalorijų, o tiesiog pasimėgaudama kartu su draugais ar šeimą jį suvalgyti. Darbo savaitę pyrago nekepu, nes neturiu noro ir laiko, tačiau mokykloje per ilgąją pertrauką su klasiokėmis mėgtu išgerti puodelį kavos ir sukirsti kokią bandelę ar saldainį. Praradau viltį, kad kada nors visiškai atsisakysiu saldumynų, bet dėl to jau nesigraužiu, nes smagu gyventi su tomis mažomis pagundomis...




Reikia:
  • 3 gerai sunokusių bananų
  • 60g (1/2 puodelio) mėgstamų pakepintų  riešutų
  • 30g  (1/4 puodelio) kakavos
  • 150g cukraus
  • 100g šalto tarkuoto sviesto 
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto  
  • 1/4  arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/4  arbatinis šaukštelis. sodos
  • 100g smulkinto juodojo arba baltojo šokolado
  • 2 dideli kiaušiniai
 Didesniame inde sumaišyti sausus ingridientus: miltus, kakavą, cukrumi, kepimo miltelius, druską, sodą.
 Kitame inde gerai sutrinti bananus, sumaišyti juos su kiaušiniais, vanilės ekstraktu, svietu (naudojau elektrinį trintuvą). Šią masė supilti į sausų ingridientų mišinį ir mediniu šaukštu gerai išmaišyti. Tada sudėti smulkintą šokoladą ir riešutus ir vėl gerai išmaišyti.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti riebalais ir pabarstyti šiek tiek miltų, supilti tešlą. Šauti į įkaitintą orkaitė 40-50min. Vėliau su dantų krapštuku patikrinti, ar keksas iškepęs; ištrauktus iš kepinio dantų krapštukas turėtų būti sausas.
Iškepus, palikti ant grotelių atvėsti.

 Skanaus!


P.S Labai skanus, drėgnas ir aromatingas keksas. Kitą kartą dėčiau daugiau smulkintų riešutų.


Šaltinis: Joy of baking 

Komentarai

  1. keistas derinys, bet atrodo skaniai. O kodel reikia maisyti mediniu saukstu, paprastas netinka?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bananai ir šokoladas, žinau, tikrai labai puikiai dera :) O saldumynų atsisakyti yra tikrai neverta - gyvenimą turim tik vieną, ar verta ir tą vienintelį nugyvent besikankinant, besitramdant? Jeigu nori, tai reikia. Ir taškas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O man taip pat bananai su šokoladu - superinis derinys. Labai mėgstu bananus apsipilti šokoladu ir valgyti su ledais...
    Su mediniu šaukštu geriau maišyti todėl, kad tešla gaunasi labai klampi ir tokia "sunki" tai metalinis šaukštas gali išsilenkti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Astas, pritariu- gyvenimas tikrai vienintelis ir per trumpas, kad nesimėgautumėm saldžiomis pagundomis. Juk su saiku, viskas galima :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka