Imbierinės sagutės

  Gražūs, skanūs, lengvi sausainukai, kuriuos gražiai įpakavus galima panaudoti kaip dovaną.




Reikia:
  • 1 2/3 puodelio kvietinių miltų
  • 1 valgomojo šaukšto imbiero miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1/2 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
  • žiupsnelis druskos
  • 4 valgomieji šaukštai kambario temperatūros sviesto
  • 1/2 puodelio cukraus 
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus 
  • 2 kiaušinio baltymai

Sviestą išsukti su cukrumi, sudėti kiaušinio baltymus ir gerai išmaišyti. Kitame inde persijoti miltus su druska, cinamonu, gvazdikėliais ir imbieru, sudėti sviesto mišinį ir išminkyti. Padalinti tešlą į dvi dalis ir iš jų formuoti "dešras", suvynioti į maistinę plevelę ir pusvalandžiui palikti šaldytuve.
   
  Išėmus supjaustyti  maždaug centimetro storumo griežinėliais. Suformuoti apskritimą, butelio ir dantų krapštuko pagalba suteikti sagos pavidalą. šauti į iki 170°C laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20min. Atvėsinti ant grotelių.

Skanaus!


Šaltinis: Diamonds for dessert

Komentarai

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka