Avokado ir cukinijos salotos

  Pastarieji du mėnesiai buvo kaip niekad sunkūs. Mokslas, sportas ir didžiausias mano kada nors organizuotas projektas atėmė visą virtuvei ir dalį miegui skirto laiko. Bet šiandien viskas baigėsi. Mokslai sėkmingai atlaikyti, projektas dar sėkmingiau įgyvendintas, pasiruošimas pusmaratoniui tęsiamas. O svarbiausia prasideda vasara, kuriuos viešai prisižadu nepraleisti veltui.




Ko gero tai naujos mano mėgstamiausios salotos. Atradau jau gana seniai - kovo mėnesiu "yoga journal" žurnale. O salotų autorius Mattew Kenney mano naujas dievukas. Žalio (raw) maisto virėjas, vienas geriausių šefų pasaulyje, šešių kulinarinių knygų apie žalią maistą autorius ir dar toooooks gražus... Žodžiu pasaka, ne vyras. Net nusprendžiau vietoje naujų sportinių marškinėlių, pirkti jo knygą. Mattew maisto gaminimo filosofija visiškai atitinka manąja: greitai pagaminama, sveika, skanu.
Jei sugundžiau būtinai išbandykite šias salotos. Aš jų dėka supratau, kokios skanios yra termiškai neapdorotos cukinijos! Anksčiau jas įsivaizduodavau tik troškinyje ar šokoladinės cukinijų duonoje. Cukinijos atsiskleidžia visai kitaip, jos tokios traškios ir gaivios, bet minkštesnės ir švelnesnės už agurką. Be to neseniai gamintas cukinijų salotos su mozzarela ir saulėje džiovintais pomidorais mane padrąsino gaminti būtent šis atradimas.



Reikia:
  • 4-5 jaunų cukinijų, supjaustytų kvadratėliais
  • 2 avokadų, nulupto, supjaustų kvardaratėliais
  • gražgarščių lapų (rokolos), susmulkintų
  • plono svogūno laiško
  • Himalajų arba jūros druskos
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus 
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų 
  • moliūgo sėklų (nebūtina)
 Dideliame inde sumaišyti avokadus, cukinijas, citrinos sultis, druską, gražgarstes, aliejų. Patiekti salotų lėkštėje, apibarsčius, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, moliūgų sėklomis ir papuošus svogūno laišku.

Skanaus!

Šaltinis:   yoga journal

Komentarai

  1. O jau gražios kokios. Mielai dabar tokių vakarienei paimčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu aj aj, kokia graži pirma nuotrauka!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, ačiū. :) Aš mielai Tave pavaišinčiau ;)

    Austėja, vai vai, kaip ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Food styling tikrai neblogas :) Šiandien aš irgi cukinijų salotas valgiau. Maišiau dviejų rūšių cukinijas. Įprastas ir libanietiškas, kurių skonis intensyvesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Asta, dėkui. Pagooglinau libanietiškas cukinijas, tai man rodos jų Lietuvoje būna! Bet negarantuoju. Jei rasiu būtinai ragausiu

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kokios nuotraukoooos! :)) Labai labai...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ineta, ačiū ačiū, vis eksperimentuoju :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka