Imbierinės sagutės
Gražūs, skanūs, lengvi sausainukai, kuriuos gražiai įpakavus galima panaudoti kaip dovaną.
Reikia:
Sviestą išsukti su cukrumi, sudėti kiaušinio baltymus ir gerai išmaišyti. Kitame inde persijoti miltus su druska, cinamonu, gvazdikėliais ir imbieru, sudėti sviesto mišinį ir išminkyti. Padalinti tešlą į dvi dalis ir iš jų formuoti "dešras", suvynioti į maistinę plevelę ir pusvalandžiui palikti šaldytuve.
Išėmus supjaustyti maždaug centimetro storumo griežinėliais. Suformuoti apskritimą, butelio ir dantų krapštuko pagalba suteikti sagos pavidalą. šauti į iki 170°C laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20min. Atvėsinti ant grotelių.
Skanaus!
Šaltinis: Diamonds for dessert
Reikia:
- 1 2/3 puodelio kvietinių miltų
- 1 valgomojo šaukšto imbiero miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1/2 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
- žiupsnelis druskos
- 4 valgomieji šaukštai kambario temperatūros sviesto
- 1/2 puodelio cukraus
- 1/2 puodelio rudojo cukraus
- 2 kiaušinio baltymai
Sviestą išsukti su cukrumi, sudėti kiaušinio baltymus ir gerai išmaišyti. Kitame inde persijoti miltus su druska, cinamonu, gvazdikėliais ir imbieru, sudėti sviesto mišinį ir išminkyti. Padalinti tešlą į dvi dalis ir iš jų formuoti "dešras", suvynioti į maistinę plevelę ir pusvalandžiui palikti šaldytuve.
Išėmus supjaustyti maždaug centimetro storumo griežinėliais. Suformuoti apskritimą, butelio ir dantų krapštuko pagalba suteikti sagos pavidalą. šauti į iki 170°C laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20min. Atvėsinti ant grotelių.
Skanaus!
Šaltinis: Diamonds for dessert
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti