sekmadienis, rugsėjo 5

Sluoksniuotas obuolių pyragas

  Mamytės gimtadienio proga iškeptas pyragas. Šiek tiek primena šokoladinį obuolių tortą, kurį jau esu kepusi, tačiau šis patiko labiau, nes į trupinių sluoksnį dėjau kapotų riešutų. Pyragas nuo stalo dingo labai greitai ir buvo išliaupsintas, tad rekomenduoju išbandyti.

Trupinių sluoksniui:
  • 100g miltų
  • arbatinis šaukštelis cinamono
  • 60g kambario temperatūros sviesto
  • 100g rudojo cukraus (tinka ir baltasis, tik tada jo reikia šiek tiek mažiau)
  • 50g mėgstamų kapotų riešutų (naudojau lazdyno)
Tešlai:
  • 200g miltų
  • 1-1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 100g kambario temperatūros sviesto
  • 120g cukraus pudros
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos (tinka ir vanilinis cukrus)
  • 120g pieno
  • 3-4 dideli rūgštesni obuoliai 
Trupinių sluoksniui: miltus persijoti su cinamonu, rankomis sutrinti su sviestu, tada dėti kapotus riešutus ir cukrų.
Tešlai: Miltus išsijoti su druska ir kepimo milteliais. Sviestą išsukti iki purios masės (aš naudojau "blenderį'), sudėti cukraus pudrą ir vėl išsukti, po vieną dėti kiaušinius ir vanilę. Viską išmaišyti iki purios masės. Pakaitomis sudėti miltų mišinį ir pieną.
Į paruoštą skardą pilti tešlą, ant jos sudėti nuluptus skiltelėmis supjaustytus obuolius. Ant viršaus užberti trupinius. Šauti į iki 200º C įkaitintą orkaitę 45-60min. Dantų krapštuku patikrinti ar iškepęs (ištrauktas iš pyrago turi likti sausas). Valgyti karšta.
Skanaus!
Šaltinis: Joy of baking

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą