pirmadienis, rugpjūčio 9

Šokoladinis obuolių tortas

Labai skanus, nesunkiai paruošimas obuolių tortukas, kurį galima vadinti ir pyragu. Trupiniai suteikia traškumo, pagrindas saldumo, o obuoliai drėgnumo ir rūgštumo. Tobula ir harmoninga. Skanus šiltas, bet man labiau patiko kitą dieną, atšalęs ir pastovėjęs 

Reikia:
Tešlai:
  • 160 g minkšto kambario temperatūros sviesto
  • 230 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 250 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 2 v. š. kakavos
  • 2 a. š. cinamono
  • 5 obuolių (geriau rugštesnių)
Trupiniams:
  • 200 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 1 v. š. kakavos
  • 120 g cukraus

Trupiniai: miltus, cukrų ir kakavą sumaišyti ant jų supilti išlydytą sviesta. Mišinį išmaišyti ir leisti atvėsti.
Sviestą išplakti su cukrumi baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakava ir cinamonu, suberti į sviesto - kiaušinių masę išmaišyti.
26 cm skersmens išardomą torto formą patepti riebalais, pabarstyti miltais. Supilti tešlą ir išlyginti. Ant viršaus išdėlioti obuolius (nuskustus, perpjautus pusiau ir su išimtomis sėklytėmis). Tada suberti trupinius.
 Šauti į įkaitintą iki 200º C  orkaitę 1 valandai.Jei po 30-40 minučių trupiniai pradėtų skrusti, pridenkite pyragą folija. Bent pirmąsias 30min. neatidarinėkite orkaitės, nes pyragas gali neišsikelti.
 Ataušintą pyragas labai skanus pabarstytas cukraus pudros ir cinamono mišiniu.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą