Vištienos chachochbili ir "Pažadu, kad..."



  Perskaičiusi šios savaitės Languotos prijuostės temą, kurią paskelbė Karolina, pagalvojau, kad greičiausiai vėl nesudalyvausiu. Nelabai mėgstu planuoti ir tuo labiau žadėti. Tačiau vėliau pagalvojau, kad per šiokį tokį šeimininkavo virtuvėje stažą, susidarė nemažas sąrašėlis patiekalų, kuriuos norėčiau išbandyti. O kas blogiausia, tas sąrašas, kažkodėl  netuštėja, o priešingai kasdien vis pilnėja. Tad, kodėl gi man nepaskelbus Jums ką šiemet turiu/noriu/tikiuosi pagaminti.

Sako, norėti visada reikia vienu žingsniu į priekį, tada atsidursi ten, kur ir planavai. Tad ir mano sąrašas, bus nekuklus, su mintimi, kad jei bent 50% procentų jo įgyvendinsiu, bus labai gerai.

2011 must cook sąrašas:
Iš lietuviškų blogg'ų

  1. Neringos Galette su mėlynėm ir obuoliais .Atidedu vasarai, kai bus šviežių uogų ir vaisių.
  2. Eglės iš "Žaidimų aikštelės" Ricottą. Seniai seniai nužiūrėtas receptas, bet vis išsigąstu sunkios paruošimo technologijos.
  3. Rūtos iš "Bruknių karolių" Lietinius su grudėra varške ir lašiša . Trys labai mėgstami ingriedientai, įdomu, kas gausis juos sudėjus į vieną?
  4. Viktorijos iš "Gardumynų" Dumliama. Turėjau ją gaminti prieš mėnesį, bet pasikeitė planai...
  5. Karolinos iš "Citrinos žievelės" Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais. Kai išmoksiu normaliais kiekiais valgyti saldumynus :)
  6. Mildos iš "Žiupsnelio druskos" Šokoladinį tortčiuką. Įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio.
  7. Jurgos iš "Savaitgalio rendezvous" Morengą. Su mažomis adaptacijomis greičiausiai gaminsiu dar šiandien.
  8. Inetos iš "Gamyklėlės" Alaus keksą. Nu gi įdomu, kaip tas alus kepiniuose...
  9. Astos iš "Saulėtos virtuvės" Jogurtinis Musas. Nes turi mažai kalorijų, o atrodo žiauriai skaniai :) 
  10. Eglės iš "Kažkas valgomo" Kepenų paštetas su skrudintais lazdynų riešutais ir brendyje mirkytomis spanguolėmis. Pavadinimas viską pasako.
  11. Astos iš "Villa Alps" Baklažano,cukinijų ir pesto bokštelius. Greičiausiai gaminsiu su adaptacijomis, bet superinė idėja liks ta pati.
  12. Kurias nors iš Aguonėlės siūlomų bandelių. Būtinai!!!
  13. Elžbietos iš "žaidžiame virtuvę" Riešutinį tortą. Kai atsiras svarbi proga ir bus daug valgytojų, nes kitu atveju rizikuoju plius dviem kilogramais.
Iš užsienietiškų blogg'ų
  1. Annie's eats- Parmezano ciabatta. Kai išdrįsiu pradėti draugauti su mielėmis.
  2. Sprouted kitchen- Morenginį citrinų pyragą , bet tik prieš tai, kai išbandysiu šį nuostabų citrinų užtepą, kurį buvau nužiūrėjusi Kalėdoms.
  3. Simply sugar and gluten free- Šokoladinį kokosų pudingą. Nes jame nebus cukraus, pieno produktų ir miltų.
  4. Simply gluten-free - Žemės riešutų sausainiu. Be miltų!
Taip pat:
  1. Tortas "Napoleonas". pagal močiutės receptą.
  2. Brownies. Gėda pelėda, bet vis dar jų neišbadžiau
  3. Naminis kebabas. Keptas vasarą ant grotelių, su daržovėmis, vištiena ir jogurtiniu padažu... taip ir tįsta seilė.
  4. Naminė duona. Kai kas nors padovanos raugą (skaityti su prašymo gaidele...) ;)
  5. Panna cotta. Bus karštą vasaros dieną.
  6. Macaroons. Nes aš GALIU!
  7. Chachochbili. Nes dievinu gruzinų virtuvę.
Štai ir mano sąrašas. Garantuoju, kad paminėjau tikrai ne visus. Tikiuosi, kad dabar matydami mano planus, neleisit man nuo jų nutolti.
O ką Jūs šiemet gaminsit? 




 Ir nieko nelaukdama  braukiu  chachochbili iš "Must cook" sąrašo. išbandykit ir Jūs. tikrai skanus, nekaloringas ir lengvai pagaminamas, gruziniškos virtuvės šedevras.


 Vištienos chachochbili
  • 1 viščiukas arba jo ketvirčiai su skurele, supjaustytas vidutiniais gabalėliais.
  • 3-5 geltonieji svogūnai, supjaustyti žiedais
  • 300ml karšto vandens ar vištienos sultinio 
  • 4-5 valgomi šaukštai sviesto 
  • Aitrioji paprika, gerai susmulkinta
  • Konservuotų pomidorų, be odelės (vasarą tinka švieži pomidorai, prieš tai nuėmus odeles)
  • 50g kapotų petražolių (Nepagailėkite petražolių, šiame patieklale jos ne puošmena, o lygiavertė daržovė, kuri svariai įtakoja skonį)
  • Druskos, pipirų, bazilikų 


Višta turi būti supjaustyta vidutinio dydžio gabaliukais, didesnius kaulus galima išimti, bet išsitroškinusi mėsa tampa minkštutė, tad kaulai visai netrukdo. Rusiškuose bloguose rekomenduojama prieš tai vištą marinuoti citrinos sultyje, aš pati didelio skirtumo nepajutau.
Mėsą pakepinti svieste kartu su svogūnais, kol višta taps balta.
Tada viską sudėti į troškintuvą užpilti sultiniu ar vandeniu ir leisti troškintis ant mažos ugnies 10 – 20 min.

Sudėkite aitriąją papriką, konservuotus pomidorus ir visą skystį esantį skardinėje ir patroškinkite dar 15 – 20 minučių. Tada pagal skonį įsidėkite druskos, pipirų ir baziliko, suberkite kapotas petražoles ir viską patroškinkite dar bent 10 minučių. Jei mėsa tapo minkšta, o patiekalas gražiai raudonas galima valgyti.


Gero apetito.

Komentarai

  1. Raugo duonai - kreiptis bet kuriuo paros metu į kaimynus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pirma nuotrauka kelianti apetitą net naktį :) Čia jau mano skonio patiekalas, trauksiu ir aš į sąrašą.
    Rikotos nepabijok gaminti, tikrai nieko sudėtingo, išbandyta ir gaminama gana dažnai.
    Morenginis citrininis taip pat labai skanus,nors man dėl masės, vyrui dėl morengo :)
    Žemės riešutų sausainiai be miltų mano mėgstamiausi. Kartą paragavęs - negali sustoti, o be to, kai gaminimas minučių reikalas, tai siūlau kuo greičiau išbandyti.
    Raugo galiu duot, jeigu esi kaunietė. Tikras ruginis, stiprus.
    Brownie patiks jeigu esi šokolado mėgėja. a su maskarponės sluoksneliu patys pačiausi, gėda prisipažinti, bet po jų, kitų esu ir kepus.

    Aš savus norus bijau ir vardinti. Nes dažniausiai ką planuoju, to ir neiškepu, o impulso pagauta iškepu kažko egzotiško ir net sudėtingesnio nei planuota.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Forelle, ačiū. Išbandyk, tikrai skanu gardu.

    Sakai rikota nesudėtinga? Tada tikrai reiks įsidrąsinti vieną kartą ir ją pagaminti, nes labai mėgstu.
    Dėl sausainių, norėjau paklausti, ar kepdama naudoji savo ar pirktinį sviestą?

    Labai smalsu paskaityti ir Tavo planų sąrašą. Gal dar įsidrąsinsi? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Koks šaunus planų sąrašiukas! Labai įdomu buvo paskaityt :) Ir labai linkiu, kad visi šie norai po truputį, po truputį... ir sėkmingai (bei skaniai!) būtų išbraukti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Asta, ačiū. dar šaunesnis bus jei aš jį įvykdysiu :) laikyk už mane kumščius.
    Beje, būtų įdomu ir Tamstos planelius, jei tokių turi, sužinoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Žemės riešutų sviestą naudoju pirktinį,bet turiu labai gero atvežto, be jokių priedų ir su daug daug riešutų. Lietuvoj parduodami daug prastesni, gal tada apsimoka ir pačiam pasidaryti.
    O sąrašėlį gal dar ir spėsiu paruošti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. oj, Ricotta tikrai nesudėtinga, viens du ir viskas :) gerai, kad priminei, seniai gaminau...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Forelle, Violeta, ačiū. Visgi įsidrąsinau ir išbandžiau ricottą. :) Bet išėjo tik iš antro karto. (Nemokša aš). Turbūt pirmąjį pienas buvo per mažai užvirintas, o ir citrinos rūgšties dėjau du kartus daugiau. Ai svarbu pavyko. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Receptas labai apetitiškas :) nors neištarčiau niekad pavadinimo :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Indrut, ačiū. Pateikiau originalų pavadinimas, o mes patys jį vadinam tiesiog Čekombiliu.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka