pirmadienis, vasario 21

Ryžių karis

  Va taip šauniai aš mokausi rytdienos Maironio interpretacijai. Iš tikrųjų, tai nelabai ką tokiems rašiniams pasimokysi, bet pasiskaitinėti būtų ne prošal. Tačiau labai jau niežti nagučius, įdėti receptą, kurį išbandžiau šį savaitgalį. Tikras gėris mano vegetariškam (beveik) skrandžiui. O ir skurtas specialiai šiam metų laikui, kai už lango šalta ir norisi ko nors aštresnio, sotesnio ir šiltesnio, bet tuo pačiu į širdį beldžiasi pavasaris, o mes įšsiilgę, spalvų ir daržovių.


Reikia:
  • stiklinės basmatti ryžių
  • dviejų stiklinių vandens ar sultinio
  • svogūno, smulkiai supjaustyto
  • šaukšto alyvuogių aliejaus
  • mėgstamų šaldytų daržovių
  • šauktelio kario
  • druskos, pipirų

Keptuvėje pakepinti svogūną (jei nenorite naudoti šaldytų daržovių, galite kartu pakepinti tarkuotas morkas, vištienos krutinėlę), kol suminkštės, sudėti nuplautus ryžius, kari ir viską užpilti vandeniu ar sultinio. keptuvę uždengti ir palikti 10min.kaitinant ant silpnos ugnies. Tada sudėti daržoves ir kaitinti dar 5-10min, kol daržovės ir ryžiais taps minkšti. Jei reikia papildomai pasiskaninti kariu, druska ir pipirais.

English version
Curry Rice 
  • 1 cup uncooked basmati rice 
  • 2 cups water or bullion 
  • 1 onion - chopped 
  • 1tbsp. olive oil
  • frozen vegetables
  • 1tsp curry powder 
  •  salt, pepper  
 Saute onions with olive oil, and spices until tender (you van also use handfull of carrot shreads). Add rice water or bullion. Cover and bake for 10minutes. Then add frozen vegetables and bake for 5-10minutes till tender. If it is necessary add more curry, salt and pepper. 

6 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo, labai :) Pakvipo tookia šiluma..

    O Maironis tai baika, nėr ką mokytis, čia tas pats, kas Salomėją interpretuot - nieks tarp eilučių nepaslėpta paprastai, pakanka biografijos faktus žinot ir meilę tėvynei omeny turėt :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neatsisakyčiau to dubenėlio :)
    Aš irgi, kai man wordpress'as kvailiot pabaigs, įkelsiu recepčioką, labai tinkamą vegetariškam skrandžiui (bent jau mano, ne vegetarės, akimis) :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jurgita, ačiū.
    O Maironis, jau parašius interpretaciją man irgi nebe toks baisus atrodo, ačiū, kad nuraminai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Asta, mielai pavaišinčiau, jei tik galėčiau. labai laukiu Tavo receptuko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man ramybės šiom dienom Dostojevskis neduoda, bet atrieda atidunda ir Maironis...
    O jei apie receptą, tai mano visiškai vegetariškam skrandžiui pats tas!
    O kadangi sergu, tai ryt česnako gerą šaukštą dar įdėsiu ir skanausiu:))
    Ačiū, gražu:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kotryna, žinok, mane irgi, kuris laikas Dostojevskis kankina. Visą mėnesį "Nusikaltimo ir bausmės" negaliu perskaityti. Bet panašu, kad po truputi prisijaukinu jį.
    Džiaugiuosi, kad receptas patiko. Greičiau sveik, bendravarde. :)

    AtsakytiPanaikinti