Vištienos, krevečių ir ryžių Jambalaya

  Pasakykit man, parašau, kaip viską suspėti? Kaip niekur nevėluoti? Kaip gerai ir kokybiškai atlikti visus darbus? Ir dar kaip sveikai išsimiegoti, o prieš tai paskaityti kelis nelabai įdomios, bet labai reikalingos knygos puslapius?
  Galbūt reiktų teisingai susiplanuoti laiką? Bet man nepavyksta. Tiksliau susiplanuoju kaip ir teisingai, bet su vykdymu jau nekas...  Galbūt nepakenktų susidėlioti prioritetus? Bet kokie prioritetai gali būti pas mane, kaip senelis sako, 18 metų pacankę. Šypseniukas. Noriu visko ir kartu nežinau ko noriu...

  Va tokios tokelės pas mane. Atsiprašau visų tų, kurie čia užsuka ir jau kuris laikas neranda naujų receptų. Vėl įsisukusi į naujų darbų ir mokslo verpetą nieko nespėju. O ateityje dažnesnių įrašų pažadėti irgi negaliu; kaip ten bebūtų, gyvenimas vis vien verčia rinktis prioritetus ir virtuvė kol kas yra nustumta į sąrašo galą.



Na o kol kas siūlau pasimėgauti Jambalay. Tikslaus lietuviško vertimo nepavyko sužinoti, bet kaip rašo wikipedia Jambalaya yra Luizianos patiekalas paveiktas ispanų ir prancūzų virtuvių. Man šio patiekalo paruošimas šiek tiek priminė rizottą, tačiau ryžiai buvo nesulipę, taip kaip plove, o kadangi naudojau krevetės, patiekalas atrodė kaip ispaniškas paella. Jambalaya dažniausiai gaminami iš trijų pagrindinių ingridientų: mėsos, daržovių ir ryžių. Šiame recepte pristatysiu jums vieną iš dviejų šio patiekalo paruošimų variantų.



Reikia: 
  • 600 g vištienos broilerių file3 skiltelių česnako, nuluptų ir perpjautų
  • 200 g  andouille dešra (naudojau lietuvišką saliami) supjaustyta kvadratėliais
  • 1 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto ketvirčiais
  • 1 saliero be šaknies, stambiai supjaustyto
  • 1 raudonosios saldžiosios paprikos, išimtomis sėklomis ir stambiai supjaustytos
  • 1 ½ puodeliai ilgagrūdžių basmatti ryžių, nuplautų
  • druskos 
  • ½ šaukštelio šviežių čiobrelių lapų
  • ¼ šaukštelio kajeno pipirų
  • 1 skardinės (400g) konservuotų pomidorų
  • 2 puodelių karšto vandens (arba vištienos sultinio)
  • 2 lauro lapų
  • 2 šaukštų  aliejus 
  • 450 g krevečių be kiauto* 

Į kombainą sudėti salierą, svogūną, papriką, česnaką. Smulkinti apie 15 sek. 
Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti vištieną ir kepinti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. Perdėti vištieną į kitą lėkštę ir nusausinti riebalus. Tada sudėti dešrą. Kepinti nuolat maišant apie 3 minutes. Tada perkelti į atskirą lėkštę ir popieriniu rankšluosčiu vėl nusausinti riebalus. 
Į keptuvę susmulkintas daržoves ir sumažinti ugnį. Retkarčiais pamaišant kepti, kol daržovės suminkštės, apie 4 minutes. Tada sudėti ryžius, čiobrelius ir kajeno pipirą. Kepinti nuolat maišant, kol ryžiai apsidengs riebalais apie 1 minutę, (aš dar pyliau  vieną stiklinę vyno ir palaukiau, kol ji susigers).  Įdėti pomidorus vištieną ir saliami, lauro lapus ir druską ir supilti karštą vandenį ar vištienos sultinį. Viską sumaišykite. Sumažinkite ugnį iki minimumo,  uždenkite dangtį ir pavirkite apie 15 min.. 
Kitame puode karštame vandenyje kelias minutes apvirkite krevetes. Jas dėkite ant ryžių. Visą mišinį patroškinti dar 5 min, kol ryžiai visai suminkštės.

*nuotraukoje matomos krevetės su kiautu  


Skanaus!


Adaptuota pagal: annie's-eats

Komentarai

  1. Ech, krevetės, basmatti ryžiai... Gaila, kad namie tik aš viena tokius patiekalus mėgstu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viktorija, na ką padarysi... Gal kada prie progos dar pavyks pasigaminti, tikrai labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka