pirmadienis, sausio 17

Turtingas tinginys

  Jei reiktų sudaryti dešimtuką pačių mėgstamiausių patiekalų, "Tinginys" tikrai į jį patektų. Ne bet koks, aišku. Nežinau kaip jums, bet man pirktiniai ir naminiai "tinginiai" skiriasi kaip diena ir naktis. Parduotuviniai paprasti būna labai minkšti, vien su sausainiais ir per saldūs. O naminiai jau yra "kažkas tokio". Ypač mano manos. Garbės žodis jos gamintas "tinginys" pats pats skaniausias ir ne aš viena taip sakau. Paragaukit, įsitikinsit!




Tikslių kiekių nesitikėkite. Mama gamindama tinginį niekada nebijo eksperimentuoti, todėl į šį saldų vyniotinį, be sausainių deda dar ir džiovintų uogų, riešutų, kepintų avižinių dribsnių (granola), šokolado gabaliukų, žodžiu beveik viską ką randa spintelėje, tinginys gaunasi kietas ir ne per saldus.



Reikia:
  • 1 skardinės saldaus kondensuoto pieno
  • apie 350g sausainių* ("Gaidelis", "Selga" ar kt.)
  • 200 g sviesto
  • 5v. š. konditerinės kakavos
  • poros saujų razinų** (gali būti mirkytos brendyje)
  • poros saujų džiovintų vyšnių** (gali būti mirkytos brendyje)
  • poros saujų datulių** (gali būti mirkytos brendyje)
  • poros saujų džiovintų abrikosų** (gali būti mirkytos brendyje) 
  • poros saujų pakepintų lazdyno riešutų**
  • poros saujų kepintų avižinių dribsnių**
* vietoje sausainių tinka šakočio trupiniai
** kiekius ir ingridientus pasireguliuokite pagal skonį

 Smulkiai sulaužykite sausainius, susmulkinkite riešutus ir didesnes uogas. Viską sumaišykite.  Puodelyje, ant silpnos ugnies, ištirpdykite sviestą, į jį supilkite kondesuotą pieną ir kakavą ir nuolat maišant kaitinti, kol masė pradės tirštėti. Tada ją pilkite ant sausų ingridientų ir viską gerai išmaišykite. Masę dėti į maistinę plevelę ir suslėgti. Dėti į šaldytuvą bent trims valandoms, o geriausiai per naktį.




Skanaus!

9 komentarai:

  1. Tikrai, kad 'turtingas' :) a6 tokius labiausiai ir mėgstu- su daug džiovintų vaisių ir riešutų. Įdomu, kad dar ir avižinių dribsnių įdėta :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Medeja, Granolos tuo metu tiesiog buvo namie tai ir įdėjau. Šitame recepte norėjau parodyti, kad nereikia bijoti eksperimentuoti ir nebūtina visada, o ypač "tinginyje" tiksliai sekti recepto. :) pabandyk it tu, tikrai skanumėlis

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žinok vis dar negaliu atsidžiaugti Tavo atsiųstu Starbukso puodeliu, iš jokio kito negeriu. Aaaačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Reikės tam reikalui sviesto nusipirkt, pas mane tik margarinas namie tai iš jo jau buvau sugadinus tinginį (nors vistiek jį suvaklgiau..) ir dar reikės brendžio, kad pamirkyt uogytes, apie sita ir nebuvau pagalvojus, kad taip galima :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Medėja, jei prisiruoši kada padaryti, parašyk, kaip gavosi. Labai įdomu, ar patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Laba diena, labai idomus tinginio receptas. O džiovintus vaisius reikia išbrinkinti vandenyje?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labas, aš nebrinkinu, užtenka porą kartų nuplikyti verdančiu vandeniu.

    AtsakytiPanaikinti