Risotto su vištiena ir grybais

  Mes visada nusiteikę labai romantiškai pradėdami kažką naujo. Įsivaizduojame galutinį rezultatą, viliamės, kad viskas bus gerai. O bet tačiau, ne visada viskas einasi pagal planą. Man bent jau- beveik niekada. Rankų pirštų neužtektų suskaičiuoti, kiek "super genialių" idėjų esu prikūrusi. Ypač vaikystėje. Gal penkis kartus pradėjau rašyti knygą, vėliau su kaimyne net įkūrėme detektyvų klubą, iš kurio, ačiūdie, nieko nesigavo. Paauglystėje galvojau leisti laikraštį ir net buvau suskaičiavusi, kiek daug pinigų iš jo uždirbsiu. Dabar ima juokas prisiminus šiuos ir tuziną kitų planų planelių. Galbūt todėl  nebeplanuoju. Matyt viduje bijau neišpildyti planų ir vėl nusivilti savimi, atsisakyti idėjų. Stengiuosi būti atvira gyvenimo suteikiamoms galybėms, jas išnaudoti ir viską padaryti maksimaliai gerai. Panašu, kaip taip man sekasi daug daug geriau...




Risotto yra patiekalas, kurį daugelis žmonių saugo specialiai progai. Manau, taip yra todėl, kad visą jo virimo laiką reikia stovėti prie viryklės, pilstant skystį į keptuvę ir nuolat maišyti. Tačiau aš būtent dėl šios priežasties mėgstu gaminti risottą. Tai tarsi savotiškas atsipalaidavimas, kuriam negaila nei vienos sugaištos minutės. O skonis, susidedantis iš burnoje tirpstančių ryžių, švelnaus vyno aromato, nepretenzingo parmezano sūrio ir vištienos su senelių rinktais grybais, šeštadienio popietę paverčia tikra švente.

Risotto su vištiena ir grybais
Reikia:
Versija spausdinimui 
  • 400 ml risotto ryžių (arborio ar carnaroli)
  • 1 susmulkinto svogūno
  • 3 vidutinių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 200 ml sauso balto vyno
  • 1,5 l nuvirtų grybų
  • 2 vištienos krūtinėlių, supjaustytų ir marinuotų
  • apie 1,4l karšto vandens arba daržovių sultinio
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 5 vidutinių šaukštų sviesto
  • 50 g Parmezano ("Džiugo") sūrio
  Keptuvėje vištieną pakepinti ant įkaitinto sviesto, sudėti grybus ir dar kelias minutes kepti.
Kitoje keptuvėje svogūnus apkepinti aliejuje kol pagels. Tada supilti ryžius ir pakepinti apie vieną minutę, kol taps skaidrūs. Supilti vyną ir nuolat maišant leisti susigerti. Tada po samtį vis pilti karštą vandenį ar daržovių sultinį ir nuolat maišyti, susigėrus skysčiui, vėl pilti ir vėl maišyti, kartoti procesą kol ryžiai suminkštės. tai užtruks apie 15-25min. Likus porai minučių iki ryžių virimo pabaigos, pagal skonį įsiberti druskos su pipirais ir įmaišyti grybus su vištieną, įdėti šaukštą sviesto ir tarkuotą parmezaną.


Skanaus!

Komentarai

  1. Man risotto skanus su viskuo tikriausiai, o vistiena ir grybai labai geras derinys :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Medeja, man irgi reiktų labai gerai pagalvoti, su kuo turėtų būti risotto, kad jo nemėgčiau. Pats geriausias patiekalas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tokios skanios sudedamosios dalys, nė už ką neatsisakyčiau paragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tu skonių bloge parašei Risotto su ryžiais

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laura, žinok tikrai skanu. Nors vištienos ir grybų derinys nėra mano mėgstamiausias, bet risotte puikiai tiko.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ieva, tikrai klaidą įvėliau. Ačiū už pastebėjimą, kitą kartą pažadu būti atidesne :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka