Triufeliai su lazdyno riešutais

  Išduosiu paslaptį- pradedu džiaugtis, kad Kalėdos ir visos likusios žiemos šventės po truputi baigiasi. Negaliu skųstis, šventės praėjo puikiai, skaniai ir ramiai, bet daugiai nebereikia. Ačiū. Vėl noriu grįžti į savo rutiną, paskęsti darbuose, neturėti laiko, bėgti ir nespėti.
 Keista, juk visai neseniai svajojau, kaip gera bus pagaliau sulaukti atostogų, kai galėsiu pailsėti, o pasirodo atstatyti jėgoms užtenka vos kelių dienų, sveiko miego ir nuodėmingų triufelių prie kavos...

P.S. Galbūt dėl to pasikeitė ir puslapio, dizainas. Kalėdines puošmenas pakeitė kuklus, šviesus ir paprastas puslapio rūbas, o šiek tiek sureikšmintas pavadinimas "Kotrynos kulinarijos laboratorija" virto "Geru apetitu". Gero skaitymo




Reikia:
(apie 35 triufeliai)
  • 200g 70% ir daugiau juodojo šokolado 
  • 50g grietinėlės sviesto 
  • 60g riebios (plakamosios) grietinėlės
  • 2 valgomieji šaukštai medaus 
  • 1 valgomasis šaukštas brendžio, romo ar viskio
  • karčios kakavos  
  • 35  lazdyno riešutų 
 Į priekaistuvą sudėkite šokoladą, grietinėlę, sviestą ir medų kaitinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami, kol ištirps. leiskite bent 15 min atvėsti.
Per tą laiką paruoškite riešutus. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C, skardoje tolygiai suberti riešutus ir maždaug 15-20 min. juos pakepinti. Tada atvėsinti ir nulupti odeles.
Į atvėsusią triufelių masę įmaišykite brendį, viskį ar romą. Masę dėkite į šaldytuvą bent dviem valandoms, o geriausiai per naktį.
galiausiai iš atvėsintos masės rankomis daryti "blynelius" į jų vidų dėti riešutą ir uždaryti formuojant rutuliuką. tada triufeliuką gausiai apvolioti kakavoje. Dėti į šaldytuvą dar kelios valandoms.



Skanaus!!!

Komentarai

  1. Hmmm... reikia patarimo, kaip padaryti, kad formuojant triufeliukus kuo mažiau masės liktų ant rankų? Ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas, pirmiausia masė turi būti gerai atšaldyta, (aš šaldžiau beveik parą) be to formuojant rankos taip pat turi būti šaltos (nusiplaunu jas šaltu vandeniu ir nušluostau). Bet kokiu atveju masė vistiek gali šiek tiek lipti, mat tokie jau lepūs tie triufeliukai :) Tikiuosi mano patarimai padės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Smagūs pasikeitimai ir skanūs saldainiukai - gera metų pradžia :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Viktorija. Tikiuosi Tavo spėjimai teisingi

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka