Šildanti imbierinė arbata

  Receptas labai paprastas ir galbūt daugeliui žinomas, tačiau jei yra nors vienas žmogus, kuriam ši arbata bus naujiena, jaučiu pareigą, ją aprašyti. Pernai imbierinio gėrimo dėka nesirgau nei paukščių, nei kiaulių, nei jokiu kitokiu gripu, nekosėjau, o kasmetinę slogą turėjau gal tik savaitę. Be to man, imbiero ir citrinos mėgėjai, ši arbata labai skani. Galbūt, vienintelis trūkumas tas, kad gaminant gali tekti sugaišti šiek tiek laiko: imbieras ne taip lengvai tarkuojasi ir sukorijusį medų ištirpinti citrinos- imbiero mišinyje gana sudėtinga, tačiau skonis atperka viską. Mes iš anksto pasidarome nedidelį indelį, kuris šaldytuve gali išstovėti apie savaitę, tačiau mūsų namuose yra suvartojamas per porą dienų.



Reikia:
  • imbiero šaknies
  • ekologiškos citrinos
  • medaus
Imbierą ir citriną reikia imti lygiomis dalimis, medaus pagal skonį apie 5-6 šaukštus (kuo daugiau medaus, tuo ilgiau arbata išliks šviežia. Imbierą sutarkuoti, citriną pakišti po verdančiu vandeniu, po to labai gerai nuplauti ir kartu su žievele smulkiai supjaustyti. Dėti medų ir viską sumaišyti taip, kad medus ištirptų. Vėliau ragauti ir jei reikia, pagal skonį pridėti daugiau medaus, imbiero ar citrinos. 1 puodeliui užtenka apie 1.5 šaukštelio šio mišinio.

\
Skanaus ir nesirkite.

Komentarai

  1. Patarimas, dėl imbiero tarkavimo - daryti tai su bulvių tarkavimo mašina - lb lengva ir greita :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už patarimą, reiks pasinaudoti, nes tas tarkavimas jau erzina. Tuo labiau, kai tokiais tempais arbatą naudoju. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skani ir naudinga arbata,tik nepadauginkit sukelia rugstis,laisvina vidurius.

    AtsakytiPanaikinti
  4. kotryne tingine fui fui kaip galima moteriai tingeti dirbt virtuves darbus

    AtsakytiPanaikinti
  5. medus uzpiltas verdanciu vandeniu praranda savo gerasias savybes

    AtsakytiPanaikinti
  6. O gal kas zinote kiek laiko galima si geri laikyti saldytuve?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Niekas aplamai arbatu nedaro su verdanciu vandeniu, turi atausti apie 1-2min

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka