New York cheesecake

   Turbūt esu viena iš tų žmonių, kuriuos vargina ir net erzina būtinybė rinktis. Nuėjusi į parduotuvę nusipirkti šiaip ko nors "prie kavos", praleidžiu joje kone valandą. Iš pradžių nusprendžiu pirkti grudėtą varškę, bet besižvalgydama pieno skyriuje pamatau mėgstamą šokoladinį pudingą, taigi susigundau juo. Tada galvoju: "O gal vis gi geriu bananinis jogurtas? Už tą pačią kainą jo daugiau, o ir kalorijų mažiau turiu...". Bet "ne" pagalvoju- "jogurto yra ir namie, kad ir ne bananinio". Kai jau būnu nusprendusi imti pudingą, pamatau, kad aguoniniams sūreliams nuolaida ir vėl svarstau... Galiausia sugalvoju pasižvalgyti po parduotuvę ir dar pagalvoti. Užsuku į saldumynų skyrių, prieš akis Milkos šokoladas. Ranka jau tiesiasi prie jo, bet staiga prabunda sąžinės balsas, kuris sako: "Kotryna, o gal nereikia? Juk vienai tiek tikrai per daug". Ranką nuleidžiu. Ir taip dar 10 kartų, kol apžiūriu guminukus, zefyrus, bandeles, sausainius, bon bonkes, šokoladukus ir pan... Nusprendžiu, kad ko gero vėl nerasiu to, kurio būtų ideali kaina, tobulas skonis, nedaug kalorijų ir tiktų prie kavos. Tad nieko nepešusi pasiimu žurnalą, o kavą geriu su sumuštiniu...

Panašiai nutiko ir su pyragu. Šaldytuve buvo kondensuoto pieno ir varškės, brolis buvo nusipirkęs šokoladinių sausainių, tad iš jų norėjau kažką ypatingo padaryti. Recepto ieškojau tarps varškės, sūrio pyragų ir nieko, kas man tiktų neradau. Galiausiai nusprendžiau surizikuoti ir sukurti savaip. Gavosi ne visai tikras New York cheesecake užtat rezultatas nudžiugino, o pyragas nuo stalo dingo akimirksniu.

Reikia:
  • 800g kreminės varškės
  • indelio kondensuoto pieno
  • šaukšto kakavos (nebūtina)
  • 250g šokoladinių sausainių (naudojau "Selgą")
  • 80g sviesto
  • kelių šaukštų brendžio (nebūtina)
  • smulkintų riešutų (nebūtina)
  • 2 kiaušinių
Pagrindui: sausainius sutrupinti ir sumaišyti su smulkintais riešutais. Sumaišyti su ištirpintu sviestu. Mišiniu iškloti kepimo indo (26cm skersmens) dugną ir neaukštus kraštus. 10min šauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Atvėsinti.
Šokoladiniams sluoksniui: 400g varškės sutrinti su puse indeliu kondensuoto pieno, įmaišyti kiaušinį, supilti kakavą. Viską labai gerai sumaišyti.
Baltam sluoksniui: 400g varškės sutrinti su puse indeliu kondensuoto pieno, įmaišyti kiaušinį. Viską vėl gerai sumaišyti.

Galiausiai ant riešutinio pagrindo pilti abu sluoksnius ir šauti į iki 240°C įkaitintą orkaitę 20min. po to, jei pavirčius paruduos uždengti filija ir kepti dar apie 10-20min. Iškepęs pyragas turi būti minkštas o pajudinus viduriukas turi šiek tiek krutėti. Palikti atvėsti bent 3val., o geriausia per naktį.


Skanaus!

Komentarai

  1. Tas pats :) ( apie 'ką nors saldaus' )

    Mmm. Blogas pasikeitė. Man patinka )

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha , blogas labai smagiai atsinaujinęs.puikuoliškas!

    dėl šio New York cheesecake jau seniai alpstu...
    bet vis kažkas kitas užima vietą, tad ir toliau stumiasi jis iš mano 'to bake' sąrašo :)
    šaunuolė, kad kepei :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Diana, smagu, kad patinka, gaila tik, kad pasikeitimai laikini :)

    Živile, visiškai Tave suprantu, maniškis "must bake" sąrašas irgi kažkodėl netuštėja.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai mėgstu varškės pyragus, o šis tiesiog viliote vilioje būti iškeptas ir suvalgytas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šito receptą aš irgi jau šimtą metų išsisaugojus, bet vis jis velkasi toj sąrašo pabaigoj.. Bet paskaičius atsiliepimus, pažiūrėjus ir pasigrožėjus... norisi sau dar kartą pažadėti, kad dabar tai jau gaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Asta, pyragas tikrai skanus ir yra vertas būti išbandytas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Žadėjau šiemet išbandyt ir nepavyko... Na tam bus visi kiti metai :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mmm... šitą tikrai žadu kepti, Šaunuolė, vakar per youtube filmukų prisižiūrėjau ir taip užsinorėjau. Būtina pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Laura, būtinai pabandyk! Bent jau man tai vienas mėgstamiausių desertų.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka