Naminė Nutella


  Kur dingta laikas? Rodos dar vakar buvo vasara ir aš rinkdama uogas, svarsčiau, kaip puiku būtų iš jų išvirti gardų džemą ir gražiai jį įpakavus padovanoti per šv. Kalėdas  O dabar, plėšdama kalendoriaus lapelį suprantu, kad planas su uogiene neišdegs... Kita vertus vasarų ir Kalėdų dar bus. O kol kas vyniojuosi iš padėties ir gaminu naminę Nutella. Juk šį šokoladinį skanėstą mėgsta ir maži, ir dideli, o Kalėdoms jis ypač tinka.


Nedideliam indeliui
Reikia:
  • 100g riešutų (žemės ar lazdyno)
  • 60g juodojo arba pieniško šokolado
  • 50g cukraus
  • 2 šaukštai kakavos miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • pora šaukštų riešutų aliejaus (tinka ir saulėgrąžų) 



Riešutus pakepinti iki 150°C įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek paruduos ir ims luptis odelės (apie 15 min.). Tada juos išimti, atvėsinti ir nulupti odeles. Sudėti į smulkintuvą ir gerai susmulkinti iki vientisos masės (apie 2-3 min.) Supilti kakavos miltelius, karšto vandens vonelėje išlydytą šokoladą, cukrų, vanilinį cukrų ir vėl gerai išsukti (apie 1-2 min.) Galiausiai aliejaus pagalba pasireguliuoti tirštumą. Aš dėjau maždaug 2 šaukštus. Nutella reikia suvartoti per 4-6 savaites, laikyti šaldytuve.


Skanaus!

Adaptuota pagal: Bon Vivant

Komentarai

  1. Tikrai skani idėja :) jei įsigysiu kombainą - būtinai išbandysiu sumalti tuos riešutus į šį kremą, nes jį be galo dievinu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, išmėginti tikrai verta, mano šeimyna (tiksliau brolis) stiklainį jau patvarkė. :D Draugė sakė bandė su blenderiu tai irgi neblogai pavyko.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turbūt vienu prisėdimu ir suvalgyčiau viską :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Medėja, neneigsiu, apsivalgyti tokio gėrio tikrai visai nesudėtinga :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mmm, atrodo gundančiai :) O ar panašu į tą tikrąją Nutellą, parduotuvinę? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Asta, skonis beveik identiškas, tik truputi jaučiasi malti riešutai, bet tai, bent jau man, nei kiek netrukdo.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai aciu uz recepta =) gavos labai skaniai, gal net skaniau uz pacia nutella. Tik dar pridejau kokius 5 saukstus pieno, kad gautusi skystesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Smagu, kad išbandei, neįsivaizduotinis, kaip su pienu išėjo, bet jei patiko, tai ok. Tik tada greičiau suvalgyti reiks nes pienas greit rūgsta. Bet dėl to problemų neturėtų kilti, nes nutella ilgai neužsistovi :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Su pienu gaunasi skaniau, bet man kilo idėja, kad vietoje pieno galima panaudoti maskarpones sūrį :)) jis ilgiau laikosi negu pienas :))

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka