Meduoliukai

  Tikriausiai būsiu labai nepopuliari sakydama, kad pradedu nusivilti Kalėdomis. Visai neseniai išgirdau, kad net 80% lietuvių perka praktiškas dovanas, tik 5% daro jas patys, o 15% išvis nedovanoja. Prisipažinsiu, pastaruosius penkerius metus turbūt priklausiau tai 80% daugumai. Taip taip, pasiduodavau bandos instinktui ir pirkdavau vonios kvapų rinkinukus, plaukų priežiūros priemones, knygas žmonėms, apie kurių skonį literatūrai menkai nusimaniau. Užtat šiemet išgirsta statistika mane privertė susimąstyti. Na gerai, nesakau, kad dovanoti turėtume Maximines statulėles už 5Lt, nuo kurių kartą per savaitę nuvalytume dulkes, ne, tačiau sutikite dantų šepetukas Kalėdoms irgi nekokia paguoda...
  O dabar bėgu toliau pakuoti savo meduoliukų, kurie, tikiu, pradžiugins draugus. Pirmieji šiandien jau iškeliauja pas naujus šeimininkus :)

Reikia:
  • 400g miltų
  • 150g sviesto
  • 100g rudojo cukraus
  • 100g medaus
  • 1 kiaušinis 
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 2 arbatiniai šaukšteliai imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos 

Svietą gerai išsukti su cukrumi, sudėti medų ir kiaušinį ir vėl gerai išsukti. Tada miltus išsijoti su kepimo milteliais ir druska.  Ant išsijotų miltų supilti svieto, cukraus, medaus ir kiaušinio mišinį ir viską minkuti, tol kol tešla nelips prie rankų. Jei reikia papildomai pasibarstyti miltų. Tačiau nepadauginkite jų, nes kuo mažiau miltų, tuo traųkesni ir skanesni bus sausainiai. Tešlą bent valandai, o geriausia 2 palikti šaldytuve.
Atšaldytą tešlą plonai iškočioti, formuoti sausainiu ir pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę 8-12min (priklausomai nuo sausainių storumo. Sausainiai turi gražiai paruduoti). Atvėsinti ant grotelių. Kol kepate sausainius, geriau neišeiti iš virtuvės, nes jie labai greitai gali sudegti.


Glajų gaminau iš kiaušiniu baltymo, cukraus pudros ir citrinos sulčių. Baltymą plakiau iki putų, tada dėjau cukraus pudrą ir citrinos sultis, gavosi norimo tirštumo glajus. 

Komentarai

  1. Visur ieškau tokių maišelių..gal Lietuvoje pirkti tavieji?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pirkau Panevėžyje. Jei padės tai parduotuvė Ukmergės Basanavičiaus gatvių kampe,ten pagrinde įvairias pakavimo prekes ir perdavinėja. Kitur neteko matyti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puiki dovanėlė! Manau, draugai bus patenkinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Statistika tikrai liūdinanti... Bet kadangi mes ją ir sudarome, puiki proga ją aktyviai keisti, kad kitąmet ar po kelių metų skaičiukai būtų visai kitokie :) Juk visuomet reikia pradėti nuo savęs.. ir šie žavūs meduoliukai yra nuostabi pradžia :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš dažniausia prieš Kalėdas visiems draugams įteikiu maišiuką sausainių savos gamybos ir žmonės tikrai daug nuoširdžiau nudžiunga nei išpakavus statulėlę :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Asta, ačiū. Aš taip pat tikiuosi, kad padėtis keisis. Matau, kad ir mano artimųjų tarpe vis daugiau atsiranda tokių, kurie patys gamina dovanėles.

    Karolina, šaunuolė, kad gamini, o aš tik šiemet susivokiau, kad galiu kažką pati padaryti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na bet geriau praktiškos, nei statulėlės/žvakės/padėkliukai/dekupažinti gaminiai. Tiesiog tokiems daiktams nėra vietos, mesti gaila, bet deja su laiku tenka tą ir daryti, nes aš neįsivaizduoju kur galėčiau dėti prastai pagamintą molinę neglazūruotą vazą, kuri sugeria/garina vandenį (gėlė nuvyto per dieną, vanduo iš vazos dingo)?? Nors viskas priklauso nuo žmogaus pomėgių - aš dažniau dovanoju praktiškas+skanus+linksmas. Toks derinys nenuvilia - jei nepatiko moheros šalikas, tai gal patiks naminiai triufeliai ar koks juokingas atvirukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. del maiseliu- maximos pardavineja tokius skaidriu dovanu maiseliu rinkinukus, 6 maiseliai (2 dideli, 2 vidutiniai, 2 mazi), gaila, ne tokie, kaip nuotraukoje, bet vis iseitis, nes as irgi niekur neradau tokiu, o i panevezi vien del ju juk nevaziuosi...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Indre 100% pritariu. Praktiškas+skanus+linksmas derinukas labai tinkamas dovanai. Aišku visada reikia atsižvelgti į tai kokia šventė. Gal ir pasirodysiu per daug konservatyvi, bet manau, kad tai kas tinka 18-am draugo gimtadieniui, gali netikti Kalėdom. Manau Kalėdoms labiau tinka elegantiškos, subtilios, tokios gražios dovanos, o draugų gimtadieniams, kažkas linksmesnio, su humoru. O skani ir praktiška dovana tinka beveik visur.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Rūta, o kokia maximos maišelių kaina? Aš už saviškius (100 vnt.) mokėjau apie 2 Lt. ^iaip dar visai gera idėja- dovaneles supakuoti į peršviečiamą dovanų popierių. Truputi daugiau terlionės, bet rezultatas neblogas.

    AtsakytiPanaikinti
  11. kiek maždaug vnt. šitų skanėstų išeina?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Dovile, senokai dariau, bet kiek pamenu apie 50 tai tikrai. Priklauso nuo tešlos storio ir formelių dydžio.

    AtsakytiPanaikinti
  13. aišku, ačiū labai, pravers per šventes! ^^

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka