Bulvių - vištienos apkepas
Valio! Prasideda gražiausias ir laukiamiausias metų laikas - žiemą, o kartu su ja ir Kalėdos.Vakar grįžau iš trumpos kelionės vidurio - vakarų Europą. Ten ypač jaučiasi Kalėdinė dvasia. Kiekviename didesniame mieste veikia Kalėdinės mugės, kuriuosi galima atsigerti karšto vyno, pasimėgauti kalėdinių pyragu, o maži mediniai namukai, muzika, eglutės ir įvairios smulkmenos kuria tikrą šventišką nuotaiką. Aš taip pat pradedu puoštis Kalėdoms. Namie statyti eglutę dar kiek ankstoka, užtat puošti blog'ą jau pats tas :)
O dabar apie visai nešventinį, paprastą, skanų ir greitai pagaminamą bulvių- vištienos apkepą.
Reikia:
Kiaušinius su prieskoniais išplakti, įmaišyti tarkuotą sūrį, jei padažas gaunasi labai tirštas galima įpilti šiek tiek vandens ar pieno. Padažą vientisai pilti ant kepimo skardos turinio. Viską šauti į iki 240 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai, arba, kol bulvės suminkštės.
Skanaus!
O dabar apie visai nešventinį, paprastą, skanų ir greitai pagaminamą bulvių- vištienos apkepą.
Reikia:
- marinuotos, gabaliukais supjaustytos vištienos
- kelių bulvių
- paprikos
- 4 kiaušinių
- 150g fermentinio sūrio
- poros svogūnų
- pipirų, druskos, muskato
Kiaušinius su prieskoniais išplakti, įmaišyti tarkuotą sūrį, jei padažas gaunasi labai tirštas galima įpilti šiek tiek vandens ar pieno. Padažą vientisai pilti ant kepimo skardos turinio. Viską šauti į iki 240 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai, arba, kol bulvės suminkštės.
Skanaus!
Kaip smagiai nuteikia nauji šventiniai tinklaraščio drabužiai! Dar iki šiol šypsausi :)
AtsakytiPanaikintiKokios Kalėdos pas tave, Kotryna! :))
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko. Labai labai laukiu Kalėdų ir šiemet noriu, kuo geriau joms pasiruošti :)
AtsakytiPanaikintiTinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti