šeštadienis, gruodžio 4

Bulvių - vištienos apkepas

  Valio! Prasideda gražiausias ir laukiamiausias metų laikas - žiemą, o kartu su ja ir Kalėdos.Vakar grįžau iš trumpos kelionės vidurio - vakarų Europą. Ten ypač jaučiasi Kalėdinė dvasia. Kiekviename didesniame mieste veikia Kalėdinės mugės, kuriuosi galima atsigerti karšto vyno, pasimėgauti kalėdinių pyragu, o maži mediniai namukai, muzika, eglutės ir įvairios smulkmenos kuria tikrą šventišką nuotaiką. Aš taip pat pradedu puoštis Kalėdoms. Namie statyti eglutę dar kiek ankstoka, užtat puošti blog'ą jau pats tas :)
  O dabar apie visai nešventinį, paprastą, skanų ir greitai pagaminamą bulvių- vištienos apkepą.




Reikia:
  • marinuotos, gabaliukais supjaustytos vištienos 
  • kelių bulvių
  • paprikos
  • 4 kiaušinių
  • 150g fermentinio sūrio
  • poros svogūnų 
  • pipirų, druskos, muskato
Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.  Vištieną pakepinti keptuvėje ir sudėti į riebalais išteptą kepimo skardą, ant viršaus dėti bulvės, smulkintus svogūnus. Keptuvėje pakepinti lazdelėmis supjaustytas paprikas ir sudėti jas į kepimo skardą.
Kiaušinius su prieskoniais išplakti, įmaišyti tarkuotą sūrį, jei padažas gaunasi labai tirštas galima įpilti šiek tiek vandens ar pieno. Padažą vientisai pilti ant kepimo skardos turinio. Viską šauti į iki 240 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai, arba, kol bulvės suminkštės.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. Kaip smagiai nuteikia nauji šventiniai tinklaraščio drabužiai! Dar iki šiol šypsausi :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokios Kalėdos pas tave, Kotryna! :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Džiaugiuosi, kad patiko. Labai labai laukiu Kalėdų ir šiemet noriu, kuo geriau joms pasiruošti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti