pirmadienis, lapkričio 22

Mamos barščiai

  Ar Jums kartais nebūna taip, kad vietoje įdomių naujoviškų arba kitų šalių virtuvių patiekalų užsinorite kažko paprasto ? Arba vietoje sumuštinių ir skanių pyragų, skrandį mielai pamalonintume kuo nors šiltu? Tai nutiko ir man šiandien. Pavargusi ieškoti kažko naujo atsigręžiau į seną, gerą, po truputi pamirštamą lietuvišką virtuvę.



Reikia:
  • apie 3l vandens
  • poros saujų džiovintų baravykų
  • kelių morkų (nebūtina)
  • poros didesnių bulvių
  • 500g virtų burokėlių 
  • druskos, pipirų, lauro lapelio
  • 3-4 šaukštų acto (nebūtina) 
Grybus nuplikyti verdančiu vandeniu ir labai gerai nuplauti. Sudėti juos į vedantį vandenį ir kelias minutes apvirti. Per tą laiką kubeliais supjaustyti morkas, bulves, sutarkuoti burokėlis. Grybus išimti, jei yra susidarę putų, jas išgrėbti. Sudėti burokėlius, morkas ir bulves. Grybus supjaustyti juostelėmis ir vėl sudėti į puodą. Suberi druską, lauro lapelį ir pipirus, supilti actą.Virti ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės (apie 30-40min).

Skanaus!

5 komentarai:

  1. Oi, Kotryna, tikrai būna, neabejotinai būna :) Tada va toks dubenėlis barščių tikra palaima tampa... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pasiilgau lietuviškų naminių patiekalų! Tokia sriuba būtų pats tas šaltą rudienio dieną.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Asta, man kuo toliau, tuo dažniau man taip būna, o suvalgius, tokia teisinga jaučiuosi.

    kotoryna, tikiu, kad už Atlanto, tokių barštelių sunku gauti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip užsinorėėjau..
    Su rugine duonele...mm.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti