pirmadienis, spalio 25

Trinta moliūgų sriuba

  Didžiausias šių metų mano atradimas moliūgai. Ankščiau visai jų nevalgydavau, nepamenu, net kad būčiau ragavusi, o dabar negaliu atsidžiaugti, kokie skanūs ir universalūs jie yra. Tinka ir sriubai, ir pyragui, ir garnyrui, ir džemui, o visai neseniai draugė, dabar gyvenanti Amerikoje, pasakojo, kad pastaruoju metu pamėgo moliūgų kavą. Tad jei dar neįsimylėjote moliūgo rekomenduoju išbandyti šią sriubą.



Reikia:
  • 600 - 800 g moliūgo 
  • 2-3 bulvių
  • 2  svogūnų
  • 1 l daržovių sultinio
  • 1 čili pipiras (nebūtina)
  • gabaliukas tarkuoto imbiero
  • 100 ml grietinėlės 
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų  
  Nuo moliūgo nulupti žievę ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Bulves taip pat nulupti ir supjaustyti. Svogūnus supjaustyti griežinėliais ir kartu su bulvėmis ir moliūgu paskleisti kepimo skardoje. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi užberti mėgstamų prieskonių ir pašauti į 170° C įkaitintą orkaitę kol daržovės suminkštės (apie 30min.). Puode užvirinti sultinį, sudėti daržoves ir dar šiek tiek pavirti. Sudėti sukapotą čili pipirą, imbierą. Sriubą sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės, supilti grietinėlę. Sriubos tirštumą galima reguliuoti su grietinėle ir sultiniu. Galiausiai pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

Skanaus!

Šaltinis: žaidimų aikštelė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą