antradienis, spalio 26

Pasta su imbierine vištiena

  Imbieras, imbieras, imbieras. Pastaruoju metu jį dedu visur, kur tik įmanoma: į sausainius, sriubą, o dabar ir į vištienos marinatą. Naujas prieskonius visada pakeičia įprastą skonį ir gelbėja nuo monotonijos lėkštelė.


Marinatui reikia:
  •  400g vištienos krutinėlės
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • gabalėlio tarkuoto imbiero
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
 Vištiena supjaustyti juostelėmis ar kąsnio dydžio gabalėliais. Česnaką gerai susmulkinti, sudėti į vištieną. Sudėti imbierą, pabarstyti žiupsneliu druskos ir pipirais, galiausia apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišyti. Palikti mažiausiai 24val.


Pastos padažui reikia:
  • marinuotos vištienos
  • ketvirtadalio žiedinio kopūsto (kalafijoro) 
  • 100ml grietinėlės
  • svogūno 
  • 3-4 šaukštų aliejaus
  • Parmezano sūrio
  • mėgstamų prieskonių
 Žiedinį kopūstą stambiai supjaustyti ir kelias minutes apvirti, kad suminkštėtų. Svogūną susmulkinti ir pakepinti įkaitintame aliejuje, kol įgaus aukso spalvą. Tada laikinai perdėti į lėkštę. Į keptuvę sudėti vištieną, ją apkepinti, kad gerai apskrustų. Sudėti svogūną, apvirtus žiedinio kopūsto gabaliukus, įberti prieskonius (naudojau tik druską ir šviežiai maltus pipirus) ir darminutę pakapinti nuolat maišant. Galiausiai sumažinti ugnį, įpilti grietinėlę ir leisti porą minučių pakepti. Padažą pilti ant pastos, apibarstyti tarkuotu Parmezano sūriu ir/ar mėgstamais smulkintas žalumynais.

Skanau, mielieji

1 komentaras:

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti