sekmadienis, spalio 10

Olandiškas pyragas su obuoliais

  Dar vienas obuolių pyragas su trapia sviestine tešla ir nuostabiu obuolių įdaru.

Reikia:
  • 300 g kvietinių miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • 160 g "caster" cukraus (ne visai cukrus ir ne visai pudra, toks per vidurį), bet tiks ir cukraus pudra
  • Žiupsnis druskos
  • 1 kiaušinis 
  • 1 kg rūgštesnių obuolių supjaustytų gabalėliais
  • 50 g "caster" cukraus arba tiesiog cukraus pudros
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 75 g razinų 

   Tešlai miltus persijoti su cukraus pudra, įberti druską , sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą ir pirštais formuoti trupinius, tada įmušti 2/3 kiaušinio trynio ir minkyti tešlą. Ji turi būti gana vientisa. Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Kepimo indą (24-26cm skermens) iškloti kepimo popieriumi.2/3 dalis tešlos iškloti kepimo inde, taip kad susidarytų dugnas ir sienelė. Likusią tešlos dalį suvinioti į maistinę plevelę ir dėti į šaldiklį.
  Įdarui supjaustytus obuolius, razinas, cinamoną, cukrų sumaišyti. Dėti į kepimo indą, kuriame išklota tešla.
  Iš šaldiklio išimti likusią tešlą, ją iškočioti ir supjaustyti juostelėmis. Jas tinkleliu dėti ant pyrago viršaus. Likusį kiaušinį išpjakti ir juo sutepti juosteles. (Mano nuotraukose to nesimato, nes tešla nespėjo pakankamai sustingti, taigi teko daryti trupinius :) )
Pyragą pašauti į įkaitintą orkaitę ir 1 val. 10min. kepti kol gražiai apskrus. Iškepus leisti dar 10 min pastovėti.
Skanaus!


Šaltinis: Almos Bourdain

1 komentaras:

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti