šeštadienis, spalio 16

Naminiai sūreliai

  Labai džiaugiuosi atradusi šiuos sūrelius. Pirmiausia dėl to kad jie ypatingai skanūs. Tikrai. Realybėje neesu didelė sūrelių mėgėja, tačiau šitie pakerėjo ne tik mane, bet ir brolį, kuris suriukus valgytų ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Kitas, svarbus jų privalumas tas, kad ingridientus, jų kiekį galima derinti pagal save. Man labai patiko šokolado, riešutų ir kokoso drožlių derinys, parduotuvėje neesu tokių tokių mačiusi. Liaupsiman toliau: šie sūreliai daug pigesni; vieno savikaina apie 80 ct, tikrai nebrangu, atsižvelgiant ir į tai, kad naudojami kokybiškesni ir žinomi irgridientai, o sūreliai išeina vos ne dvigubai didesnis, be to gaminimo laikas minimalus. Minusai. Hm jų išties sunku atrasti. Nebent tai, kad gali būti sunku atsilaikyti ir ne per dozuoti  :D Ar gaminčiau dar kartą? Taip. Nauja partija jau stovi šaltytuve.




7 sūrelių:
 Reikia 
100g juodojo šokolado (kuo daugiau kakavos, tuo geriau)
200g liesos varškės
40g sviesto
50g cukraus pudros
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
70g kokoso drožlių
smulkintų riešutų
(silikoninės keksiukų formos)



Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje. Juo ištepti silikonines koksiukų. Tada jas dėti į šaltytuvą, po 5 min. procedūrą kartoti. Per tą laiką pasigaminti įdarą: varškę, sutarkuotą sviestą, kokoso drožles, cukraus pudrą, vanilinį cukrų gerai išsukti (įdarui dar tinka džiovinti vaisiai, riešutai, smulkūs šokolado ar guminukų gabaliukai). Įdarą sudėti į šokoladu išteptas formeles, uždaryti šokoladu ir/ar smulkintais riešutais. Šaldytuve laikyti mažiausiai valandą.



Skanaus!


Adaptuota pagal: skanias akimirkas

1 komentaras:

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti