šeštadienis, rugsėjo 25

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže


Reikia:
  • 500g vištienos krutinėlės 
  • 3 vidutinių  šaukštų sojos padažo (padažui) ir 5 šaukštų (marinatui)
  • traškumo suteikiančių miltelių
  • didelio svogūno
  • kelių pomidorų
  • paprikos
  • ananaso (tinka konservuotas)
  • druskos, pipirų
  • pusės stiklinės aliejaus
  • 4 šaukštų kokurūzų krakmolo
  • 120ml vandens
  • 4 šaukštų pomidorų padažo
  • 7 šaukštų cukraus
  • 150ml ryžių acto (iš bėdos tinka ir obuolių)

Padažui: Krakmolą gerai išmaišyti su vandeniu. Į mažą puodą, kuriame virsite padažą, sudėkite  pomidorų padažą, cukrų, actą, sojos padažą, krakmolo mišinį, virinkite ant mažos ugnies pastoviai maišydami. (Iš pradžių gali pasirodyti, kad padažas per skystas, bet po kelių minučių jis pradeda staigiai tirštėti, svarbu šio momento nepraleisti). Kai padažas sutirštės nukelkite nuo ugnies ir palikite.
Vištieną supjaustyti kubeliais, apšlakstyti sojos padažu ir kuriam laikui palikti pasimarinuoti . Tada ją maišyti į traškumo suteikiantį mišinį, (jei jo neturite, galite naudoti 3  kiaušinių trynius: juos išsukite su druska. Mėsą pavoliokite miltuose, tada trynyje, tada vėl miltuose).Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Mėsą nuimti ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Iš keptuvės puse riebalų nupilti ir sudėti stambiai supjaustytus svogūnus ir kubeliais supjaustytą papriką. Po poros minučių supilti padažą, jei jis per tirštas galima įpilti vandens. Pamaišyti, dėlti mėsą, kubeliais supjaustytą ananasą, stambiai supjaustytus pomidorus. Patroškinti dar kelias minutes. Patiekti iš karto vienus arba su ryžiais.



Belieka palinkėti skanaus


Adaptuota pagal: Renatą

1 komentaras:

  1. isbandem siandien :) Siaip labai super, pirma karta gaminau taip vistiena, tik kita karta deciau kiek maziau konservuotu ananasu, acto irgi maziau.. dar dejau cesnaka, man labai tiko.

    AtsakytiPanaikinti