penktadienis, rugsėjo 17

Risotto su grybais

  Pastaruoju metu lietuvius vienija du dalykai: krepšinis ir grybai. Neesu didelė fanė nei vieno, nei kito, tačiau man patinka, tai kas vienija Lietuvą. Todėl nepraleidau nei vienų krepšinio varžybų, kuriuose žaidė LT rinktinė, o dabar solidarizuodamasi nutariau prisidėti prie grybų mylėtojų klubo. Prisipažinsiu, pati negrybavau, užtat nudarinėjau ir pagaminau laaaaabai skanų risottą.



Reikia:
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • apvirtų ir valgymui paruoštų grybų
  • 6 stiklinių sultinio (bet tinka ir verdantis vanduo, tokiu atveju naudoti dagiau prieskonių)
  • 2 stiklinių baltojo vyno
  • 2 stiklinių ryžių (naudojau basmatti)
  • 1 svogūno
  • česnako
  • gabalėlio Saliami dešros
  • gabalėlio Parmezano sūrio
  • druskos, pipirų

Smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką ir apkepinti aliejuje. Suberti ryžius ir pakepinti kelias minutes, kol kiekvienas grūdelis tolygiai pasidengs aliejumi ir ryžiai tamps peršviečiami. Tada pilti vyną ir laukti kol jis išgaruos. Tai trunka apie 3-5min. O tada, dalimis, vis palaukiant kol susigers, pilti karštą sultinį ir maišyti. Toks ryžių „virimo“ procesas turėtų užtrukti apie 18 minučių. Iki virimo pabaigos likus kelioms minutėms (kai sultinys beveik susigėręs) sudėti grybus, supjaustytą saliami dešrą, maišyti kol sultinys visiškai išgaruos. Jei reikia įsidėkite prieskonių.
Valgyti apibarstytą tarkuotu sūriu, ką tik paruoštą- vėliau pašildytas-neskanus

Risottas turi būti valgomas iš karto, ką tik paruoštas- negalima vėliau pašildyti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą