Pizza, iš visko, kas buvo namie

  Kai šiandien tėčio paklausiau, kokios picos jis norėtų: su tunu, faršu, ar "iš to, kas yra namie", kad nereikėtų nieko pirkti, jis atsakė, kad norėtų ir su tunu, ir su faršu ir su "tuo, kas yra namie", kad nereikėtų nieko pirkti. Išvertus iš jo kalbos tai reiškia, trečią variantą. O kadangi šaldytuve užsiliko visokių likučių, ėmiausi darbo. Pica pavyko puikiai, skirtingi ingridientai labai tiko, tačiau svarbiausia vaidmenį atliko padas, kuris šį sykį  buvo ypatingai skanus. :)



Padui:
• 2 a.š. sausų mielių
• žiupsnelio cukraus
• žiupsnio druskos
• 1/2 puodelio šilto vandens
• apie 1 3/4 puodelio miltų
• 1/4 puodelio (4 šaukštų) alyvų aliejaus



Viršui:

  • virtų kiaušinių
  • grybų
  • kumpio
  • fermentinio sūrio
  • pomidorų
  • paprikų
  • raugintų agurkėlių
  • prieskoninių žolelių
  • svogūno
  • pipirų
  • pomidorų padažo
  • alyvuogių aliejaus
Padui.  Sumaišyti pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles ir vandenį. Palikti 10 min. Tada supilkite aliejų, sudėti likusius miltus (dėkite po truputį, reguliuokite tešlos kietumą/minkštumą), kai tešla nebelips prie rankų – miltų galite nebedėti. Išminkyti tešlą labai gerai . Padalinti į tris dalis ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kildinti valandą.

Vėliau dar šiek tiek paminkyti ir kočioti pagrindus. Ant jų tepti alyvuogių šaukštą alyvuogių aliejaus ir 2 šaukštus pomidorų padažo. Dėti susmulkintus ingridientus, užbarstyti fermentiniu sūriu. Šauti į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 15-20min. nedarinėjant durelių



Skanaus!


Pado receptas: iš taisty art

Komentarai

  1. jo, picos kepimas gerai šaldytuvą patuština, žinau :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rūtuliuk, jei atvirai, tai tik tokiais atvėjais, kai reikia šaldytuvą pratuštinti, picą ir darau :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Draugaukime

Populiarūs įrašai

Mus seka