šeštadienis, rugpjūčio 7

Varškės ryžių apkepas




Reikia:
  • 60g. cukrus
  • 3 kiaušinių
  • arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 600g. varškė
Kiaušinio trynius išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sukrėsti varškę, galima įdėti mėgstamų džiovintų vaisių ar riešutų. Viską gerai išmaišyti ir sudėti ryžius. Tada atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus. (Stengtis maišyti kuo mažiau, tada apkepas bus puresnis ir daugiau iškils). Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti džiūvėsiais, sukrėsti į ją gautą varškės ir ryžių masę (aš sluoksniavau su juodųjų serbentų uogiene) ir šauti į įkaitintą iki 200° C  orkaitę apie 40 min.
Skanaus!



2 komentarai:

  1. o kiek ryziu reikia? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ups, tikrai neparašiau. Paprastai ryžius dedu iš akies, t.y. apie 60-80g Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti