trečiadienis, rugpjūčio 25

Sausi pusryčiai

  Labai mėgstu sausus pusryčius iš avižinių dribsbius, su riešutais ir šokoladu. Tačiau parduotuvėse jie gana brangūs, o ir nuo stalo brolio ir tėčio dėka dingsta greitai, todėl pasimėgauti šiuo delikatesu tenka retai. Kartą pagalvojau, kad šį skanėstą būtų įmanoma pasigaminti namų sąlygomis, juk taip būtų ir skaniau, ir sveikiau, ir pigiau. Ką gi, panašu, kad mano noras materializavosi.


 Reikia:
  • 300g. avižinių dribsnių
  • 100g. svieto
  • 50g. cukraus
  • 2-3 valgomųjų šaukštų medaus
  • arbatinis šaukštelis cinamono
  • vanilinio cukraus arba kvapo
  • skaldytų migdolų
  • skaldyto šokolado
  • kokoso drožlių
  • razinų ar kitų mėgstamų džiovintų vaisių
Avižinius dribsnius sumaišyti su migdolais, šokoladu, kokoso drožlėmis, džiovintais vaisiais. Svietą ištirpinti su medumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kvapu ir cinamonu. Sipilti ant avižinių dribsnių mišinio.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, sulyginti. Kepti 170ºC  temperatūros orkaitėje 15-25 min. Atidžiai prižiūrėti, kad nepridegtų, reikalui esant pamaišyti. Išėmus iš orkaitės dar pusvalandį leisti pastovėti, kad sudžiūtų, tada trupinti norimo stambumo trupiniais.


Šaltinis: Mano mažos pagundos

1 komentaras: