penktadienis, rugpjūčio 27

Obuolių pyragas su migdoliniu kremu

  Kasmet pasaulyje surenkama apie 40mln. obuolių, yra net 7000 jų rūšių ir nesuskaičiuojama daugybė patiekalų iš šio vaisiaus. Pavyzdžiui kinai obuolius valgo su karamele, žydai dievina bulvių blynelius su obuolių padažu, rusai- raugintus obuolius, o austrai negali atsispirti garsiajam štrudeliui. Tačiau pats populiariausias ir visame pasaulyje kepamas yra obuolių pyragas, kurio variacijų taip pat šimtai.  Tad kodėl nesurizikavus ir nepakeitus tradicinio obuolių pyrago (miltai+ cukrus+kiaušiniai+ obuoliai) kažkuo nauju ir įdomesniu? Šis pyragas dar vienas mano užsakymas, pati neragavau, bet atsiliepimai labai geri. Pabandykite :)


Tešlai:
  • 180g. miltų
  • 100g. cukraus pudros
  • 120g. sviesto
  • 1 kiaušinis
  • žiupsnelis druskos
Migdoliniam kremui:
  • 100g. sviesto
  • 100g. cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 200g. maltų migdolų
  • 500g. obuolių
  • cukraus pudros pabarstyti
Persijoti miltus su cukraus pudra. Sutarkuoti šaltą sviestą ir sutrinti viską pirštais iki smulkių trupinių. Sumaišyti kiaušinį su druska ir dviem šaukštais šalto vandens, supilti į miltų ir sviesto trupinius. Užminkyti tešlą, suformuoti apskritimą, suvynioti į maistinę plevelę ir mažiausiai valandai palikti šaldytuve.
Kremui suplakti sviestą su cukrumi, supilti maltus migdolus . Po vieną įmušti kiaušinius. Obuolius supjaustyti
 skiltelėmis.


           Įkaitinti orkaitę iki 190ºC temperatūros. Tešlą iškočioti, išklokite į 24-28 kepimo formą, gražiai užlankstyti kraštus. Subadyti šakute, apdengti kepimo popieriumi, pabarstyti ankštinių arba kavos pupelių (kad kraštai nesukristų ir išliktų krepšelio forma) kepti 10min. Tada išimti iš orkaitės, atvėsinti. Ant ataušusio pagrindo dėti riešutų kremą, lygiai paskirstyti ir ant viršaus dėti obuolius. Kepti dar 15min., tada išimti pabarstyti cukraus pudra ir kepto dar 20 min.
Skanaus!
Šaltinis: žurnalas "Virtuvė"

1 komentaras: