šeštadienis, liepos 31

Šokoladinis tortas

Skanus, riebus, karališkas tortas. Rekomenduoju

.


Pagrindui:
  • 4 kiaušinių
  • 70g miltų
  • 120g cukraus
  • 10g kakavos

Juodojo šokolado masei:
  • 6 tryniai
  • 180g cukraus
  • 200g juodojo šokolado
  • 2 šaukšteliai želatinos
  • 300ml grietinėlės plakti

    Baltojo šokolado masei:

  • 300g grietinės
  • 200g baltojo šokolado
  • 4 šaukšteliai želatinos
  • 200g grietinėlės plakti

    Glajui:

  • 180g cukraus
  • 200g juodojo šokolado
  • 2 šaukštai grietinės

    Paruošti pagrindą: kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir, laikant virš garų, plakti, kol sutirštės, toliau maišant po truputi suberti miltus ir kakavą. tešlą supilti į svietu pateptą kepimo formą ir 10 min. kepti 200°C įkaitintoje orkaitėje.
Paruošti juodojo šokolado masę: trynius išsukti su cukrumi iki baltumo, supilti karšto vandens vonelėje ištirpintą šokoladą, 2 šaukštuose vandens ištirpintą želatiną, maišant pakaitinti, kol masė pasidarys vienalytė, ataušinti ir atsargiai sumaišyti su plakta grietinėlė.
Paruošti baltojo šokolado masę: į grietinėlė suberti tarkuotą šokoladą ir karšto vandens vonelėje kaitinti kol šokoladas ištirps. Į karštą masę supilti želatinos tirpalą. paskui masę ataušinti ir atsargiai sumaišyti su plakta grietinėlė.
Paruošti glajų: puode užvirinti puse stiklinės vandens, suberti cukrų ir kaitinti kol jis ištirps. Nukelti nuo ugnies, sudėti smulkesniais gabaliukais sulaužytą šokoladą ir maišyti kol masė pasidarys vienalytė. paskui įmaišyti grietinę.
Ant ataušusios tešlos papločio sluoksniuoti juodojo ir baltojo šokolado kremus (užpilti vieną sluoksnį tortą 15 min. palaikyti šaldytuve). Sustingusį tortą aplieti glajumi ir papuošti.
Vartoti saikingai :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą