šeštadienis, liepos 31

Omletas su cukinija

Dabar, kai daržai ir turgavietės pilni cukinijų, būtų nuodėmė ko nors skanaus iš jų nepasidaryti. Nors receptų su šia daržove yra labai nemažai, šį kartą siūlau labai lengvai gaminamą omletą, kuris puikiai tiks savaitgalio pusryčiams arba greitiems pietums.



Reikia:

  • cukinijos
  • kelių kiaušinių (vienai keptuvei daugiausia 4)
  • vandens
  • fermentinio sūrio
  • prieskoninių žolelių
  • prieskonių
  • alyvuogių aliejaus arba sviesto kepimui
Išplakti kiaušinius, supilti vandenį (nepadauginti;  keturiems kiaušiniams užteks pusės stiklinės). Cukinijas nestorai supjaustyti, pakepinti įkaitintuose riebaluose. Supilti kiaušinių ir vandens plakinį, užbarstyti prieskonius. Kepti uždarius dangtį. Kaip omletas šiek tiek pakeps ir bus vos vos skystas, sudėti prieskonines žoleles. Dar kiek pakepinti ir išjungti ugnį. Tada jei norite, kad omletas būtų su išlydytu sūriu, pabarstykite fermentinį sūrį, uždenkite dangtį ir minutę leiskite pastovėti. Kai sūris išsilydys iš karto dėkite į lėkštę ir skanaukite su skrebučiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą