pirmadienis, balandžio 19

Šokoladiniai sausainiai su šokoladu (ir riešutais)



Labai ilgai planavau pasigaminti tokius didelius, šokoladinius, naminius sausainius. Manau tai man puikiai pavyko, o šeimyna ir draugai su pasigardžiavimu juos suvalgė. Puikai tinka su juoda kava ar stikline šilto pieno.


Reikia:
• 200g sviesto
• 200g miltų
• 100g juodojo šokolado
• 150g rudojo (o jei neturite tiks ir baltasis) cukraus
• poros gerų saujų susmulkintų riešutų (naudojau lazdyno)
• nubraukto arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
• 2-3 šaukštų geros kakavos
• 1 kiaušinis
• arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
• žiupsnelis druskos
• šaukštas grietinės

Gaminimas:
1. ištirpinti sviestą ir palikti atvėsti.
2. cukrų gerai sumaišyti su kiaušiniu ir sviestu į gautą masę išsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska, vaniliniu cukrumi.
3. sudėti kakavą, grietinę. Palengva suberti susmulkintą šokoladą ir riešutus (tik nepermulkinti jų). Maišyti.
4. neišsigąskite gaunasi gana kieta tešla. Galite pradėti rankomis formuoti sausainius. Nebijokite eksperimentuoti: iš gautos tešlos nesunkiai formuojasi įvairių formų sausainukai.
5. paruoštus sausainius dėkite ant kepimo popieriaus, tarp jų palikdami bent poros centimetrų tarpelius. Pašaukite į 190-200C įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-20 minučių. (Priklausomai nuo sausainių dydžių, manieji 5cm skersmens puikiai iškepė per 15 minučių)
6. Iškepusius sudėti ant grotelių ir leisti nors keletą minučių atvėsti idant būtų traškesni.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą