penktadienis, balandžio 30

Lietiniai su varške ir aguonomis

Svarbiausias mano atradimas buvo aguonos lietiniuose. Jos blynams suteikia traškumo sotumo... Tiesa, šį kartą jas dėjau ne tik į tešlą, bet ir į įdarą, buvo labai labai skanu.



Blynų tešla dariau pagal šį receptą ( bet realiai galima ir pagal save pasiderinti. Rašiau apytiksliai, nes pati gaminu lietinius "iš akies")

  • 3 stiklinės miltų
  • 2 stiklinė pieno
  • 2 stiklinė vandens
  • 4 kiaušiniai
  • 2 šaukštai cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 1 šaukštas grietinės
  • stiklinė aguonų (bent jau man, kuo daugiau, tuo skaniau)
  • 0,125 stiklinės aliejaus keptuvei patepti

Ingridientus (išskyrus vandenį) sumaišom, tada dedam vandens ir juo skystiman tešlą. reikia kad ji būtų gana skista, tad jei pritrūksite vandens, įsipilkite tešla turėtų lengvai plaktis.
Įkaitiname aliejų keptuvėje ir kepam (aš pirmą blyną kepu taip, o kai tada š likusią tešlą įpilu porą aliejaus, ir daugiau jo į keptuvę nebededu šitaip gaunasi ne tokie riebūs). Tik per daug neprikepinam, nes juos dar kartą reiks kepti sudėjus varškes masę. Aš pati vos pakepu iš vienos pusės, o kitą musę apkepu jau sudėjus varškę.
Varškės masei reiks:
  • 200g varškės
  • šokolado gabaliukų
  • cukraus
  • cinamono
  • 2 šaukštų grietinės
Viską sumaišyti ir vynioti į blyną. Pakepinti svieste ar aliejuje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą